badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Erik Meijs
Erik Meijs
 
Deutsch

Workshops Jeugdtraining Erik Meijs FUNDRAISER

Op zaterdag 2 juni 2018 vindt er een speciale dag met jeugdtraining en bijscholing plaats: deze dag wordt georganiseerd voor (jeugd)trainers én jeugdspelers. Ook geschikt voor niet-gediplomeerde trainers of zonder trainerslicentie! › achtergrondinformatie Erik Meijs FUNDRAISER

 

 

Thema's van de jeugdtraining en de bijscholingsdag

Tijdens de trainingssessies met de jeugdspelers (met 1 à 2 jaar clubervaring) in de middag én gedurende de hele bijscholingsdag voor de (jeugd)trainers is er specifieke aandacht voor de volgende vier thema's:

  • Voetenwerk
  • Wie het net beheerst, beheerst de wedstrijd
  • Service is de start van je tactiek
  • Fysieke training voor badmintonspelers (op het veld)

Datum en locatie

Zaterdag 2 juni 2018 in Sporthal Valkenhuizen aan de Beukenlaan 15 in Arnhem.

 

Belangrijke tijden

(JEUGD)TRAINERS (dagprogramma)

De dag start om 8:30 voor de badmintontrainers en eindigt om 18:00 uur. In de ochtend zullen de trainers zelf gaan trainen.

JEUGDSPELERS (middag)

's Middags start de jeugdgroep om 13:00 uur onder leiding van de 'toppers' die worden begeleid door de trainers. De training eindigt om 17:00 uur.

 

Inschrijving

Het inschrijfgeld bedraagt:

  • € 95,00 voor de trainers (gehele dag)
  • € 40,00 voor jeugdspelers (vier uur training van toptrainers en bijwonen demonstratiewedstrijd topbadmintonners)

Inschrijvingen worden behandeld op volgorde van aanmelding, s.v.p. betaling voldoen binnen één week na aanmelding - anders vervalt je inschrijving. Elke deelnemer ontvangt een bevestiging van inschrijving.

Donatie en betaalinformatie

Kun je niet meedoen aan deze jeugdtraining en bijscholingsdag, maar wil je wel graag een donatie geven? Je bent van harte welkom om een vrije gift te doen middels een bankoverschrijving.

Het inschrijfgeld en donaties kunnen worden overgemaakt op - een apart voor deze fundraising geopende - rekening, nummer NL63INGB0008133791 ten name van VBO trainer o.v.v. Birgit en Tommy Erik.

 

(Inter)nationale toptrainers

Henri Vervoort (NL), Aad van Zeijl (NL), René Sehr (NL), Andreas Johannsen (DK), Martin Eriksen (DK), Roel Van Heuckelom (BE), Tobias Wadenka (DE), Tom Scholz (DE), Roy Mulder (NL), Mark Verschoor (NL), Ron Daniëls (NL), Guus van der Vlugt (NL). › meer informatie

Demonstratiewedstrijd internationale topbadmintonners

's Middags zal er een badmintondemonstratie worden gegeven door internationale topbadmintonners. Namen worden nog bekend gemaakt!

Loterij: leuke badmintonprijzen!

Tijdens de jeugdtraining en bijscholingsdag vindt er een loterij plaats met leuke prijzen, beschikbaar gesteld door verschillende sponsors, waaronder Victor International en OroDenmark Badminton Academy.

 

Internationale en nationale toptrainers

Op deze dag zullen deze nationale- en internationale toptrainers workshops geven. Afhankelijk van beschikbaarheid komen daar nog vijf tot zes trainers met elk hun specialisaties bij.

Henri Vervoort - Henri heeft de Deense Elite trainersopleiding gedaan onder Kenneth Larsen en werkt al jaren als beroepstrainer / -coach in Italië bij de grootste badmintonclub en de Italiaanse badmintonbond. Henri is zonder enige twijfel de beste Nederlandse coach die er is op dit moment. Het is maar zeer zelden dat je hem in Nederland aan het werk kunt zien en het is alleen daarom al een reden om deel te nemen aan deze dag. Henri was adviseur en coach van Erik.

Aad van Zeijl - Aad is DBF 2 Deens opgeleid en fysiotherapeut. Hij is bescheiden, super ironisch met een enorme kennis van het internationale badminton. Aad is een graag geziene gast in de perskamer van de Denmark Open en schrijft zeer scherpe analyses over de aldaar gespeelde wedstrijden. Zeer veel spelers zijn onder de indruk van zijn manier van training geven en hij weet het veel to coaches zeer lastig te maken met zijn feitenkennis. Aad was trainer van en gaf core stability training aan Erik

René Sehr - René is waarschijnlijk één van de beste jong talent trainers die we hebben in Nederland. De U9, U11 en U13 spelers lopen met hem weg en hij heeft een scherp oog voor aankomend talent en was bijvoorbeeld de trainer die Imke van der Aar (nu top 100) heeft gebracht. René gaat zich op deze dag richten op de jongste deelnemers en hun coaches.

Andreas Johannsen - Deze zeer bevlogen Deense coach is een groepstrainer die de aandacht weet vast te houden van grote groepen spelers. Het is een geweldige motivator met een super passie voor de sport die elke speler het gevoel kan geven dat hij/zij wereldkampioen kan worden. Hij is dan ook een Deense Elite coach met een universitaire opleiding in sportwetenschappen. Andreas was Eriks coach op het WK in Ballerup (Denemarken).

Martin Eriksen - Dit is een naam die we moeten onthouden. Deze jonge Deense coach is een aanstormend talent onder de trainers. Hij kreeg een speciale vernoeming in het badmintonblad van de Deense badmintonbond vanwege zijn enorme goede resultaten die hij bereikt waar hij ook aan het werk gaat. Martin is een must om te zien als hij in Nederland is.

 

Roel Van Heuckelom - Roel is een van de weinige Belgische coaches die ook internationaal aanslaa. Hij is clubtrainer geweest in Nederland en heeft ook een Deense trainersopleiding. Hij is toch wel het meest bekend van zijn Badcoach zomerkampen en als je hem een Duvel voorzet ben je verzekerd van een vloedgolf aan informatie. Roel was lange tijd trainer van Erik en zelfs zijn dubbelpartner zo nu en dan.

Tobias Wadenka - Deze jonge Duitse coach maakte nog maar twee jaar geleden deel uit van het nationale trainingcenter in Duitsland en heeft nu zijn eigen badminton coach bedrijf dat heel erg op digitale informatie is gericht. Tobias was twee keer met Erik in Azië als trainingspartner. Tobias is net als Martin Eriksen een goed voorbeeld van jonge nieuwe trainers waar je veel inspiratie bij kan opdoen.

Tom Scholz - Ook een jonge Duitse coach van de nieuwe lichting. Tom speelde vele jaren in de Deense competitie en kwam naar OroDenmark voor zijn trainersopleiding. Hij doet het heel goed in Duitsland bij de jeugdtrainingen en wordt geregeld gevraagd voor training in het buitenland.

Roy Mulder - Nederlander met een Deense trainersopleiding en voor het komend seizoen de assistent van Henri Vervoort in Italië. Met een Deense opleiding sta je in Nederland aan de zijlijn maar, als je werk in het buitenland wil, is het perfect met deze diploma's: dat bewijst Roy. Je kunt Roy voor hij vertrekt nog meemaken op deze dag.

Mark Verschoor - Mark begeeft zich in de voetsporen van René Sehr als het gaat om jeugdtraining geven. Hij zal dan ook de assistent zijn van René op deze dag. Mark is zeer rustig en gaat met groot gemak om met de jongste spelers. Hij is een inspiratie voor de kids en is in het bijzonder goed in het aanleren van tactiek bij zeer jonge spelers.

Ron Daniëls - De immer vernieuwende Ron Daniëls is een bezienswaardigheid. Met zijn jarenlange ervaring in Indonesië, Vietnam, Denemarken, Duitsland, Nederland, België enz. is hij de ideale brug tussen de Aziatische badmintontraditie en Deense badmintoninnovatie. Zijn out-of-the-box denken is een enorme inspiratie voor vele van de trainers die bij de Erik Meijs FUNDRAISER aanwezig zijn: allen hebben ze hun eigen stijl en ideeen, maar iedereen heeft iets van Ron geleerd. Hij is DFB Elite trainer en was nauw betrokken bij het oprichten van Team Meijs en heeft Erik vaak getraind en gecoacht zowel in Europa als in Azië.

Guus van der Vlugt - omschrijving volgt

 

Achtergrond Erik Meijs FUNDRAISER

Birgit en ErikDeze speciale jeugdtraining en bijscholingsdag is ontstaan n.a.v. het plotselinge overlijden op donderdag 16 november 2017. van de Nederlandse topbadmintonner Erik Meijs, die zich in 2016 nog kroonde tot Nederlands Kampioen mannenenkel. Erik laat naast zijn ouders en zus ook zijn vriendin Birgit achter en hun eerste kind Tommy Erik (februari 2018). Alle opbrengsten komen ten goede aan Birgit en Tommy Erik.

Belangeloze organisatie

Alle nationale- en internationale toptrainers die in samenwerking met badmintonline.nl en VBO-trainer deze dag verzorgen, doen dit geheel belangloos. Alle kosten worden door de individuele trainers en organisaties zelf gedragen. De opbrengsten van deze jeugdtraining en bijscholingsdag en de donaties zijn zonder aftrek van kosten bestemd voor Birgit en Tommy Erik.

Vragen of opmerkingen

Je vraag kun je mailen naar fundraising@vbo-trainer.nl. Wij zullen je vraag zo snel mogelijk antwoorden.

Graag willen wij iedereen bedanken voor hun medewerking zodat wij deze dag tot een succes kunnen maken. Wij willen de deelnemers, sponsors, EHBO en alle andere personen bedanken voor hun aanwezigheid en inzet. Mocht je niet deelnemen, dan ben je uiteraard van harte uitgenodigd om deze dag een kijkje te komen nemen.

Partners en sponsors

 
 

Inschrijfformulier

Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.

Meer nieuws