badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
TFS'57 debuteert in de eredivisie - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Monique Broeke (l) en Sharon Bindels (r) in actie tijdens het NK Badminton 2010.

TFS'57 debuteert in de eredivisie

TFS'57 debuteert in de eredivisie - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Monique Broeke (l) en Sharon Bindels (r) in actie tijdens het NK Badminton 2010.

In navolging van het Haagse DKC zal ook badmintonclub The Flying Shuttle '57 uit Bergen op Zoom haar intrede doen in de hoogste nationale divisie. Het bestuur van de sportvereniging heeft zich positief uitgesproken over dit debuut en is bereid de uitdaging aan te gaan.

De stap omhoog vergt zowel van het team als van de organisatie eromheen een aanzienlijke intensivering om uitzicht op handhaving reëel te maken.

Hoofdtrainer Paul Poppenk geniet zijn eerste seizoen bij TFS'57 en krijgt meteen de kans om met het eerste team op eredivisieniveau te acteren. Zijn missie blijft echter hetzelfde: de spelers zelf bepalen hun pad en Poppenk coacht ze daarin.

Belangrijke overwegingen zoals sportieve en financiële haalbaarheid zijn uitvoerig besproken. "Binnen de korte beslissingstermijn is het onmogelijk om al een kostendekkend verhaal weg te zetten", aldus voorzitter Wilfried Willemen.

"Gelukkig zijn de signalen vanuit de sponsorcommissie bemoedigend en wordt er ook de komende tijd nog actief geworven." In het verlengde van sponsorwerving kunnen bedrijven en particulieren al voor het symbolische bedrag van 57 euro per jaar Vriend van TFS'57 worden.

Het eredivisieschap is niet alleen voor gemeente Bergen op Zoom een potentiële pijler binnen haar citymarketing- en sportbeleid. Ook voor het hechte team, al enkele jaren in deze samenstelling, is het een beloning.

De spelers zelf zijn enthousiast en ook in deze fase al erg actief betrokken bij de organisatie. "Dit is enorm motiverend", aldus dubbelspecialiste Sharon Bindels. Afgelopen seizoen eindigde het vlaggenschip knap tweede, nu is de promotie er alsnog.

vorig artikel

Rusland titelverdediger tijdens Europa Cup in Zwolle

8 jaar geleden

volgend artikel

Badmintonnen op je iPhone

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 41 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws