badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

TFS'57 debuteert in de eredivisie

In navolging van het Haagse DKC zal ook badmintonclub The Flying Shuttle '57 uit Bergen op Zoom haar intrede doen in de hoogste nationale divisie. Het bestuur van de sportvereniging heeft zich positief uitgesproken over dit debuut en is bereid de uitdaging aan te gaan.

TFS'57 debuteert in de eredivisie - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Monique Broeke (l) en Sharon Bindels (r) in actie tijdens het NK Badminton 2010.
TFS'57 debuteert in de eredivisie - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Monique Broeke (l) en Sharon Bindels (r) in actie tijdens het NK Badminton 2010.

 

De stap omhoog vergt zowel van het team als van de organisatie eromheen een aanzienlijke intensivering om uitzicht op handhaving reëel te maken.

Hoofdtrainer Paul Poppenk geniet zijn eerste seizoen bij TFS'57 en krijgt meteen de kans om met het eerste team op eredivisieniveau te acteren. Zijn missie blijft echter hetzelfde: de spelers zelf bepalen hun pad en Poppenk coacht ze daarin.

Belangrijke overwegingen zoals sportieve en financiële haalbaarheid zijn uitvoerig besproken. "Binnen de korte beslissingstermijn is het onmogelijk om al een kostendekkend verhaal weg te zetten", aldus voorzitter Wilfried Willemen.

"Gelukkig zijn de signalen vanuit de sponsorcommissie bemoedigend en wordt er ook de komende tijd nog actief geworven." In het verlengde van sponsorwerving kunnen bedrijven en particulieren al voor het symbolische bedrag van 57 euro per jaar Vriend van TFS'57 worden.

Het eredivisieschap is niet alleen voor gemeente Bergen op Zoom een potentiële pijler binnen haar citymarketing- en sportbeleid. Ook voor het hechte team, al enkele jaren in deze samenstelling, is het een beloning.

De spelers zelf zijn enthousiast en ook in deze fase al erg actief betrokken bij de organisatie. "Dit is enorm motiverend", aldus dubbelspecialiste Sharon Bindels. Afgelopen seizoen eindigde het vlaggenschip knap tweede, nu is de promotie er alsnog.

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Rusland titelverdediger tijdens Europa Cup in Zwolle

8 jaar geleden

volgend artikel

Badmintonnen op je iPhone

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws