SportSport

Gaat Gayle Mahulette opnieuw scoren in Hoensbroek?

Gaat Gayle Mahulette opnieuw scoren in Hoensbroek?

Voor Mahulette ligt er de kans om opnieuw toernooiwinnares te worden in Hoensbroek.

Op 4 en 5 september kunnen sportliefhebbers terecht in sporthal In de Biessen voor weer een weekendje topbadminton. BC Victoria Hoensbroek organiseert dat weekend voor de 36e keer het Carlton GT International Tournament.

clubzoeker

Maak kennis met Vihaan Shah!

In de damessingle zal Gayle Mahulette (BC Amersfoort) haar titel van vorig jaar willen prolongeren. Maar ook hier zijn kapers op de kust, te weten de als eerste geplaatste Thamar Peters (BC Victoria), Monique Broeke (TFS´57) en Monique van der Wouden (BV Van Zijderveld).

In de hoogste categorie mag er bij de herensingle een felle strijd verwacht worden, zeker tussen de vier favorieten Robert Kwee (BC Victoria), Léon Nottelman (Roosterse BC), Quintus Thies (BC Victoria) en Michiel Kruijt (TFS Barendrecht).

De favoriet in het herendubbelspel wordt gevormd door concurrenten Quintus Thies / Léon Nottelman. Bij de dames wordt er in twee poules gespeeld, waarbij gelegenheidsduo Daisy Bommeleyn (TFS Barendrecht) / Rachelle Haan (Roosterse BC) als tweede geplaatst zijn, achter favorieten Meta Knuth / Thamar Peters (BC Victoria).

Het gemengddubbelspel kan dit jaar wederom een prooi worden voor het sterke koppel Léon Nottelman / Roxanne Molenmaker (Roosterse BC). Echter, de combinatie Michiel Kruijt / Daisy Bommeleyn mag niet worden onderschat.

Speciaal voor de jeugd

Om de badmintonnende jeugd tijdens dit seniorentoernooi ook aan hun trekken te laten komen, wordt er op zaterdag 4 september om 13.00 én 16.00 uur een rondleiding en ontmoeting met badmintontoppers gerealiseerd. De kinderen kunnen wedstrijden op hoog niveau bijwonen en ze kunnen handtekeningen verzamelen van onder andere Thamar Peters, deelneemster aan de Europese Kampioenschappen.

Wat moet je weten?

  • Locatie: Sporthal In de Biessen, Gravin van Schönbornlaan 4, Hoensbroek
  • Entree: gratis
  • Informatie: www.toernooi.nl
  • Zaterdag 4 september: eerste rondes vanaf 10.00 uur
  • Zondag 5 september: halve finales vanaf 10.30 uur, finales vanaf 14.00 uur

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!