badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

BC DKC blijft puntloos tegen sterk Van Zijderveld

Badmintonclub DKC is er in haar tweede eredivisiewedstrijd van het seizoen niet in geslaagd punten te pakken. De Haagse formatie verloor zaterdagavond met 8-0 bij Van Zijderveld uit Amstelveen. Een flinke nederlaag, die desondanks nog genoeg aanknopingspunten biedt voor het team van trainer/coach Roy Calbo. "Één of twee punten erbij voor ons was een betere afspiegeling geweest van de krachtsverhoudingen", aldus DKC-speler Robbert de Keijzer.

BC DKC blijft puntloos tegen sterk Van Zijderveld - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Lester Oey - hier nog in het hol van de DKC-leeuw tijdens de Carlton GT Cup - had weinig moeite met Van Bergen Bravenboer.
BC DKC blijft puntloos tegen sterk Van Zijderveld - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Lester Oey - hier nog in het hol van de DKC-leeuw tijdens de Carlton GT Cup - had weinig moeite met Van Bergen Bravenboer.

 

DKC reisde op volle sterkte af naar sporthal De Meerkamp. Waar Kimberly Gardien vorige week tegen BC Amersfoort niet geheel fit was (en daardoor haar singel niet kon spelen), kon Calbo dit keer beschikken over een volledig fitte ploeg. Desondanks wist DKC dat het een lastige avond zou worden tegen de nummer twee van vorig eredivisieseizoen.

Ruben Wijers en Robbert de Keijzer beten het spits af in de herendubbel tegen het ervaren duo Jorrit de Ruiter/Norbert van Barneveld. Ondanks dat Wijers een veel betere indruk maakte dan tegen Amersfoort, was de Haagse combinatie niet opgewassen tegen de Van Zijderveld-spelers (21-18 en 21-13).

In het vrouwendubbel namen Kimberly Gardien en Veerle Wijers het op tegen Georgy van Soerland en Monique van der Wouden. De Amstelveense dames bleken net even iets beter en wonnen dan ook met 21-15 en 21-15.

In de damessingels leek de meeste kans voor DKC te liggen om punten te pakken. Tak Ling Lam trad namens de Hagenaars op tegen Van der Wouden, die speelde in plaats van de afwezige Sarah Milne. Lam kon geen moment echt goed in de wedstrijd komen, waardoor Van der Wouden de wedstrijd in twee games naar haar toetrok (21-16 en 21-12).

Gardien mocht het in de tweede damessingel opnemen tegen de pas 14-jarige Alida Chen, die haar eredivisiedebuut maakte. De eerste game was nog een prooi voor de Haagse, maar de druk brak haar in het vervolg van de wedstrijd op. De tweede en derde game gingen dan ook naar Chen met 21-18 en 21-16.

In de eerste herensingel zette Wijers zijn goede spel uit de dubbel voort. Het was echter niet genoeg om Hans van Os te verslaan, die conditioneel net even beter was (21-18 en 21-18).

Waar Bouke van Bergen Bravenboer vorige week tegen BC Amersfoort nog bijna won van Edwin Ekiring, was hij dit keer duidelijk de mindere dan zijn tegenstander in de tweede herensingel: Lester Oey won met 21-7 en 21-11.

Diezelfde Oey was samen met Chen in het gemengddubbel te sterk voor De Keijzer en Wijers (21-9 en 21-16). In de andere mix ging het DKC wat beter af. Van Bergen Bravenboer en Lam wonnen de eerste game met 21-15 van Van Barneveld en Van Soerland. Ondanks luidruchtige aanmoedigingen van de supporters ('D-side') van DKC wist het duo de wedstrijd niet in hun voordeel te beslissen. De tweede en derde game gingen verloren met 21-11 en 21-17 wat de 8-0 eindstand op het scorebord zette.

DKC'er De Keijzer vond het geen kansloze nederlaag tegen Van Zijderveld. "Er had zeker meer ingezeten dan deze 8-0. Ik denk dat we best één of twee punten mee naar huis konden nemen. Kimberly (Gardien red.) had misschien wel kunnen winnen in haar singel. En in de tweede mix waren we ook dichtbij winst", aldus De Keijzer. De 31-jarige speler ziet dan ook genoeg positieve punten voor de volgende wedstrijden. "Iedereen speelde al beter dan vorige week. We moeten alleen nog iets constanter worden. Dan maken we zeker een goede kans tegen ploegen zoals TFS'57 en Roosterse BC."

Van Zijderveld - DKC (8-0)

  • MD Norbert van Barneveld/Jorrit de Ruiter - Ruben Wijers/Robbert De Keijzer 21-18 21-13
  • VD Georgy van Soerland/Monique van der Wouden - Veerle Wijers/ Kimberly Gardien 21-15 21-15
  • 2e ME Hans van Os - Ruben Wijers 21-18 21-18
  • 2e VE Alida Chen - Kimberly Gardien 14-21 21-18 21-16
  • 1e VE Monique van der Wouden - Tak Ling Lam 21-16 21-12
  • 1e ME Lester Oey - Bouke Van Bergen Bravenboer 21-7 21-11
  • 1e GD Lester Oey/Alida Chen - Robbert De Keijzer/Veerle Wijers 21-9 21-16
  • 2e GD Norbert van Barneveld/Georgy van Soerland - Bouke Van Bergen Bravenboer/Tak Ling Lam 15-21 21-18 21-17

geplaatst door

verkregen via BC DKC

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Sensatie of niet?

8 jaar geleden

volgend artikel

Roosterse BC steelt 3 puntjes bij Almere weg

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 12 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws