Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Alex van Zaanen+ Jeanette van der Werff - op de foto samen met Michiel Kruijt - speelt deze week in de 45+ categorie.

Dag 1 van de Europese Veteranen Kampioenschappen in Ierland

© Alex van Zaanen+ Jeanette van der Werff - op de foto samen met Michiel Kruijt - speelt deze week in de 45+ categorie.

Deze week zijn de Europese Veteranen Kampioenschappen in Ierland, Dundalk. In totaal doen er negen Nederlanders mee. Vandaag ontvingen wij onderstaand verslag van Martin ter Plegt.

Na een enerverende heenreis voor Marjan, Rob en mijzelf was het een verademing om door het Ierse landschap te rijden richting Dundalk, een kustplaats aan de oostkust tegen de grens aan van Noord-Ierland.

Maandag 27 september

Niet iedereen had goed geslapen. Maar snurken was voor sommigen goede nachtrust en anderen minder, maar na een goed ontbijt was ieder weer fit en ready. De hal is erg nieuw en moet nog afgebouwd worden, dus iedereen die weet wat bouw of verbouwen betekent: stof, stof en nog eens stof. Na wat inslaan naast de banen beten Ilka en Remco het spits af met hun mix. Je zou zeggen: ze spelen het spelletje al 100 jaar bij wijze van spreken, maar zenuwen beheersten hun spel en in de tweede game kwam er pas wat rust en ontstonden er mooie en goede rally's eindstand: 12-21, 15-21.

Sandra en Hakan Sandelius moesten in de eerste game wat wennen aan elkaar, maar dat ging vrij snel. Tot ze aardig aan elkaar gewaagd waren, maar moesten toch de winst laten aan de Engelsen in 12-21 en 17-21 na een goed gespeelde wedstrijd.

Micky deed zijn uiterste best maar de tegenstander was te goed. Jeannette en Rick redden de eer van de Dutch door de tweede ronde te halen met 21-18 en 21-14. Zelfs met de standaard boomstam harde kuiten van Rick en met de souplesse van Jeannette. De tweede ronde tegen Engelsen en die hebben het mixen uitgevonden en dat werd hen teveel. J&R verloren met 13 en 15.

Remco onze debutant in de groep moet eigenlijk kaal geschoren worden, maar ja hij is al kaal! Hij won de eerste ronde met 12 en 12 van een Ier, met enorme inzet en enthousiasme. Goed hoor! En vanmiddag wacht er een Zweed. Zo ook speelde Remco samen met een Deen Thomas Viscovich een mannen dubbel tegen het als 3/4 geplaatste koppel uit Zweden. De wedstrijd ging verloren in een zinderende 3 games, had andersom kunnen zijn, maar zo werkt het niet.

Marjan en Rob weer een verhaal apart. Zaterdag competitie bij Velo: Rob blesseert zijn rug. Lekker vlak voor een EVK! Dus zijn we gelijk zaterdag aan het therapieën geslagen tot vandaag vlak voor de wedstrijd. Ging gewoon goed, Marjan deed het leeuwendeel en Rob kon met heel mooi lang wachten en goed plaatsen de partij winnen.

door

via Martin ter Plegt Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Foutje bedankt!

7 jaar geleden

volgend artikel

Rob Ridder naar kwartfinale EK veteranen

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws