badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Duitser Zwiebler first seed bij Yonex Dutch Open

Het toernooi van Badminton Nederland begint op 19 oktober en in de eerste versie van het Main and Qualifying Report staat Marc Zwiebler als eerste geplaatst bij de heren.

Duitser Zwiebler first seed bij Yonex Dutch Open - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Bij de Yonex Dutch Open wordt er niet alleen topbadminton gespeeld: je kunt er ook clinics krijgen van nationale toppers!
Duitser Zwiebler first seed bij Yonex Dutch Open - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Bij de Yonex Dutch Open wordt er niet alleen topbadminton gespeeld: je kunt er ook clinics krijgen van nationale toppers!

 

De Indonesiër Chetan Anand - winnaar in 2009 - staat als tweede geplaatst en Dicky Palyama en Eric Pang bezetten respectievelijk de derde en zevende plaats. Wie een tijd terug gehoord heeft van de talentvolle, jonge Deen Viktor Axelsen: ook hij treedt aan.

\n

Bij de dames bekleedt Yao Jie de nummer 1 positie - winnaar in 2003, 2008 en 2009 - en Juliane Schenk uit Duitsland volgt op nummer 2. Judith Meulendijks (4) en Patty Stolzenbach (17) zijn de volgende Nederlanders op de plaatsingslijst. Fotografen opgelet: de top 20 wordt afgesloten door, jawel, de Duitse en fotogenieke Carola Bott.

\n

Josephine Wentholt zien we terug op plaats 45, Carlton-speelster Lisa Malaihollo op plaats 48 en Thamar Peters is de laatste Nederlandse binnen de eerste 50 posities.

\n

Japan aan het roer?

\n

De organisatie schat de Japanners Hirokatsu Hashimoto en Noriyasu Hirata (WR 10) als grootste kanshebbers in en als achtste geplaatst volgen Ruud Bosch en Koen Ridder. badmintonline.nl heeft ook een van haar eigen leden in de plaatsingslijst staan en wel Nick Smaling, die als 32e in de plaatsingslijst samen met Luc Maessen een gooi doet naar de finales.

\n

Ook bij de dames zijn het twee Japansen die de lijst aanvoeren: Mizuki Fuji en Reika Kakiiwa, de nummers 7 op de wereldranglijst. Valeria Sorokina en Nina Vislova uit Rusland (de laatste van de twee zagen we dit jaar ook al in Zwolle tijdens de Europa Cup) volgen als tweede. De Olympische belofte van Lotte Jonathans en Paulien van Dooremalen (WR 16) levert ze een vierde plaats op de lijst op.

\n

Hashimoto en Fuji zijn als 17e op de wereldranglijst ook in Almere de verwachte finalisten. Hier zien we Dave Khodabux samen met Samantha Barning (WR 50) op de 13 plaats terug. Ze moeten een stevige groep spelers boven zich dulden.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Rob Ridder naar kwartfinale EK veteranen

8 jaar geleden

volgend artikel

NOC*NSF betreurt stoppen Nationale Sportpas

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 8 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws