badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Sensatie of niet?

Piet Ridder interviewde voor zijn website dubbelspeelster Lotte Jonathans. Een laagdrempelig interview wat Piet Ridder goed verwoord heeft. Sommige zaken komen bewust wel en sommige zaken bewust niet aan bod tijdens het interview.

Sensatie of niet? - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Lotte zelf richt zich op de wedstrijden, niet op de discussies.
Sensatie of niet? - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Lotte zelf richt zich op de wedstrijden, niet op de discussies.

 

De op het interview volgende discussie is op zijn minst net zo interessant als het interview zelf. Met spelers in deze discussie als Piet Ridder zelf, Mark Brasser van NOS Sport en dit-badmintonland-kan-zoveel-beter-trainer Ron Daniëls.

Een paar belangrijke zaken die aan bod komen in de discussie zijn:

  • Wat is er wel of niet gevraagd en had dat wel of niet moeten gebeuren?
  • Het nieuws dat de NOS brengt en of dit alleen maar sensatienieuws is of niet?

Wat geheel in het interview niet ter sprake komt is het Yonex-contract en het presteren van de Nederlanders tijdens internationale toernooien. Dat Mark Brasser naar het ontbreken hiervan vraagt, dat is niet vreemd. Het zijn immers twee zaken die spelen. Piet verantwoordt zich inhoudelijk voor die keuze en meent aansluitend dat het lijkt alsof de NOS als doelstelling heeft om (sensatie)nieuws te verspreiden.

Mark Brasser 'countert' zich goed en wijst op de grote badmintonevenementendie de NOS de afgelopen jaren heeft uitgezonden wanneer Nederlanders daar goed presteerden. Wat de NOS (uiteraard) ook bracht was het nieuws rond het Yonex-contract en de kritiek die Dicky Palyama in 2008 had op toenmalige bondscoach Martijn van Dooremalen.

Het eerste kan in mijn ogen absoluut geen sensatienieuws worden genoemd. Ik denk dat we eerder blij moeten zijn dat er aandacht wordt besteed aan badminton, want zoveel badminton is er niet te zien op tv (overigens ook een punt in de discussie).Het blijft wel een vreemd punt dat de televisierechten voor de YDO verkocht zouden worden, maar zónder uitzendverplichting. Dat is leuk voor de inkomsten, maar slecht voor de exposure.

En het tweede? Daarover valt te twijfelen, bij het voetbal worden dit soort zaken ook uitgezonden. Noemt men het daar sensatienieuws? De ene keer wel en de ander keer niet. Het gaat over zaken die ons bezig houden, waarover ‘we’ als badmintonners zelf ook discussiëren. Zouden deze dan niet mogen worden uitgezonden op tv? Wat mij betreft wel. Ik zie het als punten waarvan we kunnen leren voor in de toekomst.

Blijft overeind dat het een leuk interview was waarin we meer te weten te komen over Lotte Jonathans en hoe ze over bepaalde zaken denkt. Het is geen spectaculair interview, waarin mensen geheel worden afgebrand of waarin echt schokkende uitspraken worden gedaan, maar dat was in dit geval ook niet de insteek. En dat is ook helemaal niet nodig. Ik heb nog altijd het idee dat we een beschaafde sport zijn waarin we respectvol met elkaar om gaan.

geschreven door

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Van Zundert / VELO gaat voor volle winst

8 jaar geleden

volgend artikel

BC DKC blijft puntloos tegen sterk Van Zijderveld

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 8 waarderingen!

Over de auteur: Linda Wijnberger

In het dagelijks leven vooral in de weer met documentstromen, hier op badmintonline.nl is ze vooral in de weer met nieuwsstromen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Linda Wijnberger

In het dagelijks leven vooral in de weer met documentstromen, hier op badmintonline.nl is ze vooral in de weer met nieuwsstromen!

Meer nieuws