clubzoeker

Sensatie of niet?

Sensatie of niet?

Lotte zelf richt zich op de wedstrijden, niet op de discussies.

Piet Ridder interviewde voor zijn website dubbelspeelster Lotte Jonathans. Een laagdrempelig interview wat Piet Ridder goed verwoord heeft. Sommige zaken komen bewust wel en sommige zaken bewust niet aan bod tijdens het interview.

SportSport

Ken je DVS-Koto Misi al?

De op het interview volgende discussie is op zijn minst net zo interessant als het interview zelf. Met spelers in deze discussie als Piet Ridder zelf, Mark Brasser van NOS Sport en dit-badmintonland-kan-zoveel-beter-trainer Ron Daniëls.

Een paar belangrijke zaken die aan bod komen in de discussie zijn:

  • Wat is er wel of niet gevraagd en had dat wel of niet moeten gebeuren?
  • Het nieuws dat de NOS brengt en of dit alleen maar sensatienieuws is of niet?

Wat geheel in het interview niet ter sprake komt is het Yonex-contract en het presteren van de Nederlanders tijdens internationale toernooien. Dat Mark Brasser naar het ontbreken hiervan vraagt, dat is niet vreemd. Het zijn immers twee zaken die spelen. Piet verantwoordt zich inhoudelijk voor die keuze en meent aansluitend dat het lijkt alsof de NOS als doelstelling heeft om (sensatie)nieuws te verspreiden.

Mark Brasser 'countert' zich goed en wijst op de grote badmintonevenementendie de NOS de afgelopen jaren heeft uitgezonden wanneer Nederlanders daar goed presteerden. Wat de NOS (uiteraard) ook bracht was het nieuws rond het Yonex-contract en de kritiek die Dicky Palyama in 2008 had op toenmalige bondscoach Martijn van Dooremalen.

Het eerste kan in mijn ogen absoluut geen sensatienieuws worden genoemd. Ik denk dat we eerder blij moeten zijn dat er aandacht wordt besteed aan badminton, want zoveel badminton is er niet te zien op tv (overigens ook een punt in de discussie).Het blijft wel een vreemd punt dat de televisierechten voor de YDO verkocht zouden worden, maar zónder uitzendverplichting. Dat is leuk voor de inkomsten, maar slecht voor de exposure.

En het tweede? Daarover valt te twijfelen, bij het voetbal worden dit soort zaken ook uitgezonden. Noemt men het daar sensatienieuws? De ene keer wel en de ander keer niet. Het gaat over zaken die ons bezig houden, waarover ‘we’ als badmintonners zelf ook discussiëren. Zouden deze dan niet mogen worden uitgezonden op tv? Wat mij betreft wel. Ik zie het als punten waarvan we kunnen leren voor in de toekomst.

Blijft overeind dat het een leuk interview was waarin we meer te weten te komen over Lotte Jonathans en hoe ze over bepaalde zaken denkt. Het is geen spectaculair interview, waarin mensen geheel worden afgebrand of waarin echt schokkende uitspraken worden gedaan, maar dat was in dit geval ook niet de insteek. En dat is ook helemaal niet nodig. Ik heb nog altijd het idee dat we een beschaafde sport zijn waarin we respectvol met elkaar om gaan.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Linda Wijnberger

Linda Wijnberger

In het dagelijks leven vooral in de weer met documentstromen, hier op badmintonline.nl is ze vooral in de weer met nieuwsstromen!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!