badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

BC DKC boekt eerste uitzege bij concurrent TFS'57

Badmintonclub DKC heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan door met 2-6 te winnen van degradatieconcurrent TFS'57. In Bergen op Zoom gingen alleen de damesdubbelpartij van het koppel Gardien/Wijers en de herensingel van Bouke van Bergen Bravenboer verloren.

BC DKC boekt eerste uitzege bij concurrent TFS'57 - CdR
© CdR + Kimberley Gardien - hier in een coachmoment met Van Bergen Bravenboer en Roy Calbo - moest voluit tegen de kleine Sarah Lammers.
BC DKC boekt eerste uitzege bij concurrent TFS'57 - CdR
© CdR + Kimberley Gardien - hier in een coachmoment met Van Bergen Bravenboer en Roy Calbo - moest voluit tegen de kleine Sarah Lammers.

 

Trainer Roy Calbo spreekt over een belangrijke overwinning: "Het team heeft een goede prestatie neergezet en bewezen er te staan als het nodig is."

Van beide teams waren veel supporters komen opdagen, wat zorgde voor een goede sfeer in sporthal Tuinwijk. Onder het tromgeroffel van het DKC-publiek werd de wedstrijd geopend met het herendubbelspel. Robbert de Keijzer en Ruben Wijers wisten de eerste set overtuigend te winnen van Simon van Opstal en Onno Quik (9-21). In de tweede set kwam het TFS'57-koppel echter goed terug (21-11), waardoor de wedstrijd beslist moest worden in een derde set. Na een voorsprong van dubbelheren uit Bergen op Zoom leek het of zij de wedstrijd positief gingen afsluiten, maar mede door uitstekend spel van De Keijzer ging de derde set naar DKC (21-23).

De meest opvallende winst werd geboekt door DKC-speelster Tak Ling Lam. Met haar scherpe dropshots en uitstekend netspel zette ze Monique Broeke in drie sets aan de kant (21-8, 11-21 en 16-21). Calbo: "Tak Ling maakte te veel fouten in de eerste set, maar heeft zich in de tweede en derde set goed hersteld. Ze speelde met veel rust en was tactisch erg sterk."

Kimberley Gardien zorgde samen met Sara Lammers voor een spannende wedstrijd. De DKC-speelster had moeite haar goede spel vast te houden en maakte bij vlagen veel fouten. Maar haar overtuiging en wilskracht zorgde uiteindelijk voor een punt in het voordeel van DKC (21-18 13-21 19-21). Ook Ruben Wijers speelde geen constante partij. De eerst set verloor hij van Roel Janssen (21-16). Maar toen hij eenmaal de zenuwen onder bedwang had deed hij wat hij moest doen en trok aan het langste eind (5-21, 13-21).

Met een tussenstand van 2-4 voor de club uit Den Haag werd begonnen aan de laatste twee partijen in het gemengddubbelspel. Van Bergen Bravenboer en Lam hadden weinig moeite met tegenstanders Bindels en Janssen. Het ingespeelde koppel won met 12-21 11-21. Het andere DKC-duo moest harder werken voor de punten. De wedstrijd tussen De Keijzer/Wijers en Quik/Lammers werd beslist in drie sets. Net als bij het herendubbelspel liet Robbert de Keijzer zien een ervaren speler te zijn en samen met de fanatieke Wijers het laatste punt voor DKC binnen te halen (15-21 21-17 14-21).

TFS'57 – BC DKC (2-6)

  • MD Van Opstal/Quik - Wijers/De Keijzer 9-21 21-11 21-23
  • VD Broeke/Bindels - Gardien/Wijers 21-19 21-19
  • 1e ME Van Opstal - Van Bergen Bravenboer 24-22 21-17
  • 1e VE Broeke - Lam 21-8 11-21 16-21
  • 2e ME Janssen - Ruben Wijers 21-16 5-21 13-21
  • 2e VE Lammers - Kimberly Gardien 21-18 13-21 19-21
  • 1e GD Quik/Lammers - De Keijzer/Wijers 15-21 21-17 14-21
  • 2e GD Janssen/Bindels - Van Bergen Bravenboer/Lam 12-21 11-21

geplaatst door

verkregen via Lisanne van der Ploeg BC DKC

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws