clubzoeker

De kop is er af!

De kop is er af!

Josephine Wentholt maakte een valse start tegen Malaihollo, maar herstelde zich sierlijk.

Zojuist is er een einde gekomen aan het kwalificatie toernooi van de 59ste Yonex Dutch Open.

clubzoeker

Maak kennis met Mahi Goyat!

Slechts 36 wedstrijden stonden er voor dinsdag op het programma, wat kwam door de vele afmeldingen die de organisatie de afgelopen 48 uur kreeg.

Op basis van de inschrijvingen waren er alleen kwalificatierondes nodig in het herenenkel, damesenkel, herendubbel en gemengddubbel. Door diverse terugtrekkingen konden de qualifiers in de twee laatste onderdelen doorgeschoven worden naar het hoofdtoernooi.

Nadat de mannen van de facilitaire dienst met vereende krachten de lichtinstallatie in top hadden gehesen, konden de wedstrijden echt van start gaan. Onder de qualifiers waren uiteraard veel Nederlandse spelers.

Een leuke match was die tussen de Fransman Sebastien Bourbon en de Duitser Patrick Kaemnitz. Deze beide heren waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Bourbon is een technisch en tactisch goed onderlegde speler. Deze eigenschappen weet hij aan lef en creativiteit te koppelen. Hoewel de Duitser van geen ophouden lijkt te weten, trekt de Fransman uiteindelijk toch aan het langste eind. Overigens strandde de Fransman in de tweede ronde tegen Edwin Ekiring.

Een onderonsje is er ook, namelijk van BC Amersfoort. Edwin Ekiring, die voor Oeganda uitkomt, en Erik Meijs bestrijden elkaar voor een plaatsje in het hoofdtoernooi. Meijs weet in de eerste game veel druk te zetten.

Jerry Natenstedt weet tegen de Duitser Alexander Schmitz, ondanks goed spel, een 20-18 voorsprong de tweede game niet naar zich toe te trekken. Nick Smaling moest tegen Jente Paesen met 17-21 en 11-21 capituleren. Nick Fransman won met gespreid spel van de Duitser Robert Georg. Ralph Starren rekende met de Duitser Christian Boehmer af. Bart Gerrits moest het afleggen tegen de Zwitser Anthony Dumartheray.

Bij de dames zetten de Indonesische Gustiani Megawati keer op keer haar tegenstandster op het verkeerde been met fraaie gecamoufleerde slagen. Op de tribune gehoord: "Hoe heb jij tegen die Litouwer gespeeld?" "Met 0-0 gewonnen." "Hoe kan dat nou?" "Hij kwam niet opdagen."

Lisa Malaihollo leverde een ware titanenstrijd tegen de Bulgaarse Diana Dimova. De eerste game ging naar de Bulgaarse met 14-21. In de tweede game is de spanning te snijden als Dimova met 20-18 op matchpoint staat. Voor de poorten van de hel weet Lisa de tweede game met 22-20 er uit te slepen.

In de tweede kwalificatieronde stond Malaihollo tegenover Josephine Wentholt. Na een bliksemstart won Malaihollo de eerste game met 21-3. Toen was het over. Wentholt won de tweede en derde game met 21-14 elk.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!