badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Elisa en Robin over hún eredivisiedebuut - Tjapko Piek
© Tjapko Piek + Elisa en Robin speelden een mooie wedstrijd en lieten zien dat de jonge garde eraan komt!

Elisa en Robin over hún eredivisiedebuut

Elisa en Robin over hún eredivisiedebuut - Tjapko Piek
© Tjapko Piek + Elisa en Robin speelden een mooie wedstrijd en lieten zien dat de jonge garde eraan komt!

Op zaterdagavond 30 oktober trad Van Zijderveld aan tegen BC Smashing. Zoals al eerder gezegd was het team van Van Zijderveld gebrand om geen punten te laten liggen. Met 3 invallers in het team ging team 1 met goede moed van start.

De eerste partijen van de avond waren de dubbels: Hans van Os & Robin Tabeling tegen Stephan van Houtem & Frank Vermeesch. Het niet op elkaar ingespeelde koppel bleek wel degelijk een welvarende dubbel te zijn. In de 2e set werd het nog even spannend, maar de heren hielden het hoofd koel en het 1ste winstpuntje was binnen. (21-13, 26-24)

Op de andere baan waren de dames: Georgy van Soerland & Monique van der Wouden tegen Brenda Beenhakker & Marielle van der Woerdt goed bezig om het verlies in de 1ste set goed te maken. Na vele lange en mooie rally’s en een overtuigende 3e set trokken de dames de partij naar zich toe. (17-21, 21-16, 21-13)

Hierna gingen beide herensingels de baan op, zodat de dames nog even konden uitrusten. Herensingel 1: Lester Oey tegen Nick Fransman en Herensingel 2: Hans van Os tegen Frank Vermeesch.

Hans speelde een goede partij en won overtuigend met 21-12, 21-14. Ook Lester was bezig om het 4e puntje in de wacht te slepen en na mooie rally’s en goed spel trok hij de partij naar zich toe. (21-13, 21-17)

Nu was het aan de beurt van de dames om zich van de beste kant te laten zien. Monique van der Wouden speelde een inspannende en lange partij tegen Rachel Geertsen. Uiteindelijk trok Rachel toch aan het langste eind en haalde zo het 1ste winstpunt voor Smashing binnen. (21-18, 16-21, 21-13)

Linda speelde op de baan ernaast een goede partij tegen Mariëlle van der Woerdt. Linda was gefocust en met goed spel betaalde dit zich uit in het 5e winstpunt voor Van Zijderveld.

Na 5-1 voorsprong was het tijd voor de mixen. Als eerste ging het koppel Robin Tabeling & Elisa Piek (die overigens vandaag hun debuut maakten in team 1) de baan op tegen Stephan van Houtem en Judith Campman. Elisa ging wat nerveus van start en na wat foutjes was de 1ste set voor Smashing. Gelukkig herstelde ze zich op tijd en na goed spel werden de 2e en 3e set overtuigend gewonnen. (20-22, 21-14, 21-9) Een mooi debuut voor Elisa en Robin!

Ondertussen was de 2e mix van Lester Oey & Georgy van Soerland tegen Nick Fransman & Rachel Geertsen ook al begonnen. Lester en Georgy wonnen overtuigend met 21-10 en 21-15 en zo was de einduitslag beslist. 7-1 voor Van Zijderveld!

Een mooie overwinning en nu op naar volgende week, waar het 1ste team van Van Zijderveld naar Wijchen zal moeten afreizen om weer tegen Smashing te spelen.

Geschreven door Elisa Piek & Robin Tabeling

geplaatst door

verkregen via Elisa Piek Robin Tabeling

vorig artikel

A successful afternoon with motivated coaches

7 jaar geleden

volgend artikel

Vrijwilliger gezocht (m/v)

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 23 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws