badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Jonathans en Van Dooremalen kunnen verrassen - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Lotte en Paulien werken samen naar Londen 2012 toe, de Yonex Dutch Open is een goede voorbereiding.

Jonathans en Van Dooremalen kunnen verrassen

Jonathans en Van Dooremalen kunnen verrassen - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Lotte en Paulien werken samen naar Londen 2012 toe, de Yonex Dutch Open is een goede voorbereiding.

Het vrouwendubbelspel is het enige onderdeel tijdens de Yonex Dutch Open waar dit jaar geen kwalificatietoernooi van gehouden wordt. Een schema 32 met 27 koppels begint later in de week met de wedstrijden.

Imre Rietveld was in 1967 de eerste Nederlandse die de titel in dit onderdeel op eiste. Daarna was het nog eens Marjan Ridder, Eline Coene, Erica van den Heuvel, Mia Audina en Lotte Jonathans. Precies 5 jaar na haar titel met Mia zal Lotte wederom deelnemen met dit jaar Paulien van Dooremalen naast haar.

The girls on a mission, kunnen we wel zeggen. Want ruim een jaar geleden bundelden zij hun krachten en stippelde een eigen koers uit naar de top. En ook nog eens heel verdienstelijk, want maand na maand stegen ze op de wereldranglijst. Stonden ze in februari 2010 nog rond plek 50, inmiddels zijn ze de trotse bezitters van plaats 15. In Almere als 4e geplaatst en moeten ze de strijd aan met Sorokina/Vislova, de 2009 kampioenen en de nummers 7 en 14 van de wereldranglijst uit Japan. Good luck girls and kick some ass.

De nummers 1, Fuji/Kakiiwa, begeven zich al het hele jaar in de top 10 en zijn ook in Almere ter voorbereiding op de Super Serie toernooien. Komt er een outsider buiten de 4 geplaatste koppels of niet? De Russische dames waar iedereen zich elke keer weer over verbaast en dan met name Vislova die zo gevaarlijk is. Om nu te zeggen dat zij qua souplesse op de baan een topper is, nee. Haar bewegingen ogen zeer houterig en waar men een aantal jaren geleden dacht dat het een eendaagsvlieg was komt daar nu wel van terug. Gevaarlijk met name aan het net en een groot slagenarsenaal heeft haar binnen 2 jaar gebracht tot een wereldtopper.

Thamar Peters/Josephine Wentholt, Gayle Mahulette/Soraya de Visch Eijbergen, Ginny Severien/Maartje Verheul, Lisa Malaihollo/Yvonne Sie, Samantha Barning/Eefje Muskens, Selena Piek/Iris Tabeling en Linda Chen/Lisa Piek zijn de andere koppels die in actie komen namens Nederland. We mogen met dit aantal van nog 5 zeer tevreden zijn, want er zitten jonge talenten bij en dit is super voor de toekomst. Genoeg van hen krijgen in de 1e ronde ook niet direct wereldtoppers tegenover zich, dus?

Wat ook erg leuk is dit jaar is dat Indonesië zich weer heeft ingeschreven. Na de toernooioverwinning in 2006 door Rani Mundiasti/Endang Nursugianti kwamen we ze eigenlijk niet echt meer tegen. Een speelster dit jaar lichten we er even uit... Vita Marissa. Samen met Nadya Melati de huidige nummer 95 van de wereld. Maar Vita is een van de wereldtoppers van dit moment in het gemengddubbel met Hendra Aprida Gunawan. Ze bezetten plek 3 van de wereld. Helaas alleen in het damesdubbel is ze te bewonderen volgende week, maar dat zal al leuk genoeg zijn.

geplaatst door

verkregen via Yonex Dutch Open

vorig artikel

Nederlandse herendubbel kansloos in Almere?

8 jaar geleden

volgend artikel

Diverse halve finales in Denemarken

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 39 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws