badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Juliane Schenk wint slijtageslag tegen Yao Jie - CdR
© CdR + De partij van Yao Jie tegen Juliane Schenk was volledig (en gratis!) te volgen op internet. Een geweldig initiatief voor badmintonliefhebbers die niet naar Topsportcentrum Almere konden komen.

Juliane Schenk wint slijtageslag tegen Yao Jie

Juliane Schenk wint slijtageslag tegen Yao Jie - CdR
© CdR + De partij van Yao Jie tegen Juliane Schenk was volledig (en gratis!) te volgen op internet. Een geweldig initiatief voor badmintonliefhebbers die niet naar Topsportcentrum Almere konden komen.

Yao Jie is er niet in geslaagd om de Yonex Dutch Open voor de derde keer op haar naam te schrijven.

Juliane Schenk weerhield de Nederlandse van haar hattrick. De finale van het damesenkel werd een ware slijtageslag. De wedstrijd nam ruim een uur tijd in beslag.

In de eerste game leek het erop dat Jie geen partij werd voor de Duitse. Halfweg de game keek Jie tegen een achterstand van 12-2 aan. Schenk zette haar goede lijn voort en won de eerste game met 21-13. De tweede game herpakte Jie zich. Ze begon wel met een achterstand, maar na de midgame interval (11-7), was de Duitse kapot. Jie trok de tweede game na de pauze eenvoudig naar zich toe en won met 21-14.

In de derde game was het niet de beste die zou winnen, maar de fitste. Lange rally’s, met venijnig scherp spel volgen elkaar op. De beide speelsters moesten tot het uiterste gaan om in de race te blijven. Jie begon met een voorsprong, tijdens de pauze van de derde game stond Jie met 9-11 voor. Daarna stierf het kaarsje van Jie langzaam uit. Jie was leeg, gesloopt, kapot. Schenk leek echter goed hersteld in de pauze en bleek de fitste. Schenk won de laatste game met 21-15.

geplaatst door

verkregen via Yonex Dutch Open

vorig artikel

Dit is pas het begin

7 jaar geleden

volgend artikel

Demo aangepast badminton tijdens Yonex Dutch Open

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 31 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws