badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Nederlandse herendubbel kansloos in Almere? - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Misschien is een sponsorsamenwerking met Red Bull handig, want zonder vleugels zullen deze twee heren de finale niet halen.

Nederlandse herendubbel kansloos in Almere?

Nederlandse herendubbel kansloos in Almere? - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Misschien is een sponsorsamenwerking met Red Bull handig, want zonder vleugels zullen deze twee heren de finale niet halen.

Vorig jaar won voor het eerst in de Yonex Dutch Open geschiedenis een Duits koppel de titel, Kristoff Hopp/Johannes Schoettler. Oftewel gaan we in 2010 voor het eerst een Nederlands koppel krijgen dat de titel op haar naam mag schrijven?

Marco de Jager en Ben Maes zijn in ieder geval een stapje dichterbij, want zij hebben in de kwalificatie een walk-over dus plaatsen zij zich rechtstreeks voor het hoofdtoernooi.

Van de 32 zijn er 7 Nederlandse koppels die voor de titel gaan. Daar kunnen er nog 2 bijkomen uit de kwalificatie die dinsdag begint. Gaan Jorrit en Dave een poging wagen? Begin dit jaar met 23/21 in de 3e nog een titel bij het NK misgelopen, maar bij EK in Manchester bijzonder goed op dreef. Ja, internationaal ligt hen wel want ook bij Bitburger Open in September bereikten ze de halve. Hopen maar dat Jorrit zonder kleine blessures kan spelen.

Of komen Ruud en Koen in een flow voor eigen publiek? Als 7e geplaatst zitten ze in het deel van het schema waar de klappen kunnen vallen. Een zeer sterk deel van het schema waar de kwartfinale het eindstation kan zijn.

Hun tegenstanders kunnen dan gaan worden Hirokatsu Hasimoto en Noriyasu Hirata uit Japan. Niet zomaar de nummers 13 van de wereld en in Almere 1e geplaatst. Het afgelopen half jaar hebben ze bijzonder goede resultaten behaald op o.a. Super Series en WK. Bij ons zijn ze in voorbereiding op het Super Serie toernooi van Denemarken dat de week na ons zal beginnen en waar ze als 4e geplaatst zijn. Maar zij zijn niet de enige Japanners.

In totaal 3 koppels die bij de eerste 5 van de plaatsingslijst staan. Ja, eenieder die deelneemt aan dit dubbelspel zal met grof geschut voor de dag moeten komen willen ze de Japanners van zich af houden.

geplaatst door

verkregen via Yonex Dutch Open

vorig artikel

Twitter het laatste nieuws naar je followers!

8 jaar geleden

volgend artikel

Jonathans en Van Dooremalen kunnen verrassen

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 35 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws