badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Ondanks nederlaag overheerst de trots bij TFS'57 - Stefan Joosen
© Stefan Joosen + Sarah Lammers pakte een van de twee winstpunten voor de Bergen op Zoomse club.

Ondanks nederlaag overheerst de trots bij TFS'57

Ondanks nederlaag overheerst de trots bij TFS'57 - Stefan Joosen
© Stefan Joosen + Sarah Lammers pakte een van de twee winstpunten voor de Bergen op Zoomse club.

Weliswaar hield The Flying Shuttle '57 aan de eredivisieontmoeting met BC Amersfoort niet meer dan twee punten over, desondanks overheerste trots bij de Bergse bezoekers.

"We zijn een beetje verrast. Vooraf zou je een 8-0-nederlaag verwachten", was de eerste reactie van speler Onno Quik.

De trouwe aanhang van de Bergse formatie had zich na de eerste drie competitiewedstrijden van de nieuwkomer geen illusies gemaakt. Na vier wedstrijden klopten de badmintonharten in sporthal Tuinwijk toch wat sneller dan de afgelopen weken. Waar het puntenaantal na 24 wedstrijden op 3 stond, was het na vier wedstrijden zondag 2-2. En dat tegen een team met een karrenvracht aan ervaring. Een routineklusje bleek het allerminst.

Na de mannen- en vrouwendubbel was er nog helemaal niets aan de hand voor de bezoekers. Onno Quik en Simon van Opstal kregen een lesje handelingssnelheid van Joeli Residay en de Nederlands kampioen in het dubbelspel Jelle Maas. "Ik ben handig met een racket, maar die mannen zijn daar nog zoveel beter in", verzuchtte Quik.

Sharon Bindels en invalster Audrey Fisser moesten hun meerderen erkennen in Shisi Zou en Yao Jie. Ook geen schande, want Jie is op dit moment de nummer een van Nederland in het vrouwenenkelspel.

De singles van Roel Janssen en Sarah Lammers kenden evenwel een ander verloop. Janssen bond de strijd aan met de Belg Lionel Warnotte en kreeg het thuispubliek op de banken met zijn verbluffende spel. Nadat hij na een spannende en gewonnen eerste set in de tweede set een dipje kreeg, haalde hij alles uit de kast in de beslissende game. Janssen won voor het eerst zijn enkel dit seizoen en werd daar zelfs een beetje emotioneel van. Ook Lammers klaarde het karwei in drie sets. Vooral door haar goede voetenwerk liet de advocate haar tegenstandster Karin Borger verslagen achter.

Ondanks het goede gevoel dat Flying Shuttle aan deze zeges overhield, bleef het bij deze twee punten. Een tegenvaller was de bovenbeenblessure van Monique Broeke, die daardoor haar single tegen Jie op moest geven.

Maar daar wil het zestal niet te lang bij stilstaan. Na de strijd tegen Amersfoort gelooft het zestal in de kans op handhaving. Quik waarschuwt de komende tegenstanders. "We worden steeds fitter en sterker."

TFS'57 - BC Amersfoort (2-6)

  • MD Van Opstal/Quik - Residay/Maas 11-21 08-21
  • VD Fisser/Bindels - Yao/Zou 07-21 14-21
  • ME 2e Janssen - Warnotte 21-19 13-21 21-13
  • VE 2e Lammers - Borger 24-22 13-21 21-10
  • VE 1e Broeke - Yao opgave Broeke
  • ME 1e Van Opstal - Ekiring 13-21 18-21
  • GD Quik/Lammers - Maas/Muskens 10-21 21-23
  • GD Janssen/Bindels - Lens/Zou 12-21 12-21

geplaatst door

verkregen via Ronnie Vermonden BN/DeStem TFS'57

vorig artikel

Welkom thuis Ginny, Den, Ciraar en Appie

8 jaar geleden

volgend artikel

Wie het kleine niet eert

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 28 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws