badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Overwinning Van Zijderveld Amstelveen op TFS'57

In de vierde speelronde van de eredivisie heeft Van Zijderveld Amstelveen haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. Het team van coach Joris van Soerland won op zaterdagavond in sporthal De Meerkamp degelijk en overtuigend van promovendus The Flying Shuttle '57 uit Bergen op Zoom (NB) met 8-0.

In dit duel speelde de veertienjarige Alida Chen, na haar debuut voor Van Zijderveld tegen DKC, haar tweede wedstrijd in de eredivisie in het vrouwenenkel- en gemengddubbelspel.

Het mannen- en vrouwendubbelspel

Hans van Os speelde het mannendubbelspel samen met Norbert van Barneveld. Het Amstelveense duo maakte geen fout en won in twee games van Van Opstal/Quik (21-19, 22-20). Het vrouwendubbelspel werd ook een prooi voor Van Zijderveld. Georgy van Soerland en Monique van der Wouden wonnen in een regelmatige partij in twee games van Broeke/Bindels (25-23, 21-8).

De enkelspelen

In het eerste mannenenkelspel speelde kopman Lester Oey tegen Van Opstal. In twee games (21-9, 21-15) werd de wedstrijd door Lester gewonnen. Hans van Os liet in het tweede mannenenkelspel zijn tegenstander Janssen weten dat er maar één recht had op de winst. Ook in twee games (21-7, 21-17) trok Hans de wedstrijd naar zich toe.

In het eerste vrouwenenkelspel speelde Monique van der Wouden een degelijke partij. Met goed spel en veel druk werd tegenstandster Monique Broeke in twee games opzij gezet (21-7, 21-19).

Dé wedstrijd van de avond was weer die van de veertienjarige Alida Chen in het tweede vrouwensingle. Net als tijdens haar debuut tegen DKC liet Alida haar geroutineerde tegenstander zien dat er met haar niet te spotten valt. Met veel gevoel en kijk op het spel won het talent uit de Van Zijderveld-opleiding ook haar tweede wedstrijd in de hoogste klasse. De supporters van Van Zijderveld Amstelveen én een TV-camera zagen Alida in twee games winnen van Sara Lammers (21-19, 21-7).

De gemengddubbelspelen

De resterende twee mixed-partijen werden gewonnen door de Van Zijderveld-duo's. Georgy en Norbert maakten het spannend tegen Quik/Lammers en wonnen in twee games (22-20, 21-15). Lester en Alida lieten met scherp spel na twee games hun tegenstanders Janssen/Bindels met lege handen staan (23-21, 21-16).

Zoals in de voorbeschouwing geschreven, werd door TFS'57 goed en verrassend badmintonspel gespeeld, waar Van Zijderveld ter dege rekening mee had gehouden!

Van Zijderveld - TFS'57 (8-0)

  • MD: Van Os/Van Barneveld - Van Opstal/Quik 21-19 22-20
  • VD: Van Soerland/Van der Wouden - Broeke/Bindels 25-23 21-8
  • 1e ME: Oey - Van Opstal 21-9 21-15
  • 2e ME: Van Os - Janssen 21-7 21-17
  • 1e VE: Van der Wouden - Broeke 21-7 21-19
  • 2e VE: A. Chen - Lammers 21-19 21-7
  • 1e GD: Van Barneveld/Van Soerland - Quik/Lammers 22-20 21-15
  • 2e GD: Oey/A. Chen - Janssen/Bindels 23-21 21-16

geplaatst door

verkregen via Van Zijderveld

Wat vind jij? Er zijn al 38 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels