badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Overzicht van de kwartfinales met Nederlandse deelnemers

De Yonex Dutch Open staat gereed voor een geweldig weekend. De verkoop van kaarten loopt op volle toeren. Twee dagen tv en nog veel meer.

Overzicht van de kwartfinales met Nederlandse deelnemers - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Zullen Lotte en Ruud elkaar weer kunnen feliciteren over een uurtje?
Overzicht van de kwartfinales met Nederlandse deelnemers - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Zullen Lotte en Ruud elkaar weer kunnen feliciteren over een uurtje?

 

Vrijdag 14:45 uur Gemengddubbel - Lotte Jonathans en Ruud Bosch

Enkele weken is dit koppel samen een weg in geslagen om een ticket te bemachtigen voor de Olympische Spelen van Londen 2012. Direct al bij hun eerste optreden zijn ze daar met een kwartfinale zeer goed in geslaagd.

Na een zeer geconcentreerde 1e ronde tegen de Indonesiërs Okvana/Megawati waren de nummers 1 van de plaatsingslijst, de Japanners Hashimoto/Fuji, de tegenstanders. De Japanners zijn maar liefst de nummers 18 van de wereld en waren op weg naar de top 10. Het spel wat Bosch/Jonathans neerzetten was erg bovensporig goed. De kans om nog verder komen ligt dit toernooi zeker in de mogelijkheden.

Vrijdag 17:00 uur Vrouwenenkel – Yao Jie

Jie zou komende zondag haar 3e titel op rij kunnen gaan pakken, maar of zij deze 'hattrick' er gaat komen is de vraag. Ook Jie moest 2 ronden doorlopen om in deze kwartfinale te komen. Haar tegenstandster is de Oekrainse Larisa Griga. Slechts één keer stonden de beide dames in het verleden tegenover elkaar en dat was tijdens de All England. In een boeiende wedstrijd trok Griga in de alles beslissende game aan het langste eind. Voor eigen publiek is Jie zeker gebrand om dit niet nog een keer te laten gebeuren maar gewoon te plaatsen voor de halve finale en een stap dichten bij de hattrick te zijn.

Vrijdag 19:15 uur Mannenenkel – Eric Pang

Hij moest er met twee keer 3 games hard aan trekken om de 3e ronde te bereiken, maar Eric Pang liet in de 3e ronde zien bij de top te horen. Zonder al te veel moeite schakelde hij de Zweed Hurskainen uit. In de kwartfinale wacht hem ook een bijzondere tegenstander, Victor Axelsen. Niet zo maar een speler, maar een Deen die 16 jaar oud is en die gezien wordt als hét talent van de eeuw. De Deen won vorige week het seniorentoernooi van Cyprus en was eerder dit jaar Wereld jeugdkampioen. Zijn spel doet heel veel denken aan wereldtopper Peter Gade, maar dat is niet zo gek want hij traint dagelijks met de Deen. In Almere heeft de lange Axelsen een enorme indruk achter gelaten in de 1e ronden. Gretig, snel vanuit achterveld en een enorme schat aan slagen zullen dit van de kwartfinales een hele interessante en spannende wedstrijd maken.

Vrijdag 20:45 uur Vrouwendubbel – Lotte Jonathans/Paulien van Dooremalen

Toen een dikke 1,5 jaar geleden het koppel Jonathans/Van Dooremalen werd gevormd in het vrouwendubbel was voor hen zelf één ding duidelijk: we stippelen een een plan uit die ons brengt naar Londen 2012. En dat plan maken ze 1,5 jaar later nog steeds waar. In november 2009 stonden ze op de 199ste plaats op de wereldranglijst. In oktober 2010 staan ze inmiddels 15e met inmiddels enkele finale plaatsen achter hun naam. Als dit zo door gaat kunnen we na een afwezigheid van één editie rekenen op Nederlands deelname op de Spelen. In de kwartfinale komen ze uit tegen het Zweedse koppel Lennartson/Wengberg waar ze eerder dit jaar nog net van verloren. In eigen huis willen ze zeker een stokje hiervoor steken en met de huidige vorm is dit absoluut een grote mogelijkheid.

geplaatst door

verkregen via BadmintonInfo

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Grote verrassing in gemengddubbel

8 jaar geleden

volgend artikel

Yao Jie bereikt halve finale

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 13 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws