clubzoeker

Russische Sorokina pakt twee keer goud

Russische Sorokina pakt twee keer goud

Haar dubbelpartner Vislova mag dan wel de Russische Carola Bott genoemd worden, maar het is Valeria Sorokina (achter) die zichzelf kroont tot dubbelkoningin van dit toernooi.

Alexander Nikolaenko en Valeria Sorokina hebben de finale van het gemengddubbel van de Yonex Dutch Open 2010 gewonnen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de eerste game had het Russische duo veel problemen om het tempo van de Japanse tegenstanders bij te houden. Ikeda en Shiota hadden eigenlijk continu 2 of 3 punten voorsprong op de Russen, maar bij de stand 18-19 keerde het tij. Een fabuleuze rally, waarin de Russen uit verloren positie terugkwamen en uiteindelijk het punt pakten, zorgde voor een gelijke stand van 19-19. De eerste game werd uiteindelijk gewonnen met 22-20.

In de tweede game zetten Sorokina en Nikolaenko hun spel voort. De Japanners konden niet meer volgen, waardoor de Russen in een rechte lijn naar op overwinning afstevenden. De tweede game ging met 21-9 naar het Russische paar.

Voor Valeria Sorokina was het de tweede titel van de dag. Eerder won ze samen met Nina Vislova het damesdubbelspel, daarover hieronder meer.

Russen winnen vrouwendubbel

De wedstrijd kende een behoedzaam begin. Beide koppels plaatsten rustig en zochten naar de gaten. De tegenstanders werden geprikkeld met af en toe een geplaatste smash.

De Japanse dames bedienden zich van een gebarentaal. De serveerster gaf met haar linkerhand met een aantal opgestoken vingers aan welke service zij in welke hoek zou gaan spelen.

De Russen vielen net iets steviger aan en pakten de eerste game met 21-19. De tweede game ging iets meer onbevangen van start. De Russinnen kwamen al snel op een 4-0 voorsprong. Vanaf 4-4 ging het gelijk op. Het zijn twee koppels die elkaar qua niveau nauwelijks ontlopen. De Japansen maakten 10-10 door een klemvaste vangbal van Vislova. Mizuki Fuji is een tactisch slimme speelster. Haar creativiteit was vaak verrassend. Desalniettemin namen de Russen de winst mee naar Moskou met 21-19 in de tweede game.

Ajay Jayaram uit India ontmoette in de finale Sho Sasaki uit Japan.

Sho Sasaki is een dynamische en explosieve speler. Het eerste punt was voor hem. Tot 2-2 ging het nog gelijk op, maar daarna liep de Japanner gestaag uit naar 13-6 en 15-9.

Ajay Jayaram liet zich niet kisten en zette een inhaalrace in. Hij slaagde erin om bij te komen tot 15-17. Toen ging de service over naar 18-15. Het zijn allebei prima spelers. Sasaki slaagt met veel druk erin om de eerste game met 21-16 binnen te halen.

De vraag was wat de tweede game zou brengen. In deze fase van de wedstrijd speelden beiden behoedzaam. Het werd 19-19, maar Sasaki gaf extra gas en won de tweede game met 21-19. Sho Sasaki: de nieuwe winnaar van de Yonex Dutch Open.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!