badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Streekderby tussen BC DKC en Van Zundert / VELO - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar + Wat zullen Roy Calbo en de zijnen in het thuishonk gaan presteren tegen de enige badmintonclub van Nederland met een 'technisch directeur'?

Streekderby tussen BC DKC en Van Zundert / VELO

Streekderby tussen BC DKC en Van Zundert / VELO - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar + Wat zullen Roy Calbo en de zijnen in het thuishonk gaan presteren tegen de enige badmintonclub van Nederland met een 'technisch directeur'?

Aanstaande zondag 17 oktober (13.00 uur) staat de streekderby BC DKC – Van Zundert / VELO op het programma.

Oud DKC-spelers Dennis van Daalen de Jel, Ginny Severien, Ciraar Slaats (coach) en Robin Albersen (manager) zullen het voor het eerst opnemen in de eredivisie tegen hun voormalige club. De Haagse badmintonvereniging zal er alles aan doen om sfeer te creëren en waar mogelijk punten te pakken.

Van Zundert / VELO is niet onbekend met sporthal 't Zandje. Afgelopen seizoen wist de club uit Wateringen daar het landskampioenschap en de beker te veroveren. Beide finales werden door BC DKC georganiseerd. Ook dit seizoen is VELO weer de grote favoriet voor deze twee titels. Het team van trainer Ciraar Slaats staat na drie gespeelde wedstrijden met 21 punten bovenaan de lijst. Overtuigend was de winst van afgelopen weekend op BC Smashing, waarin alle wedstrijden in twee sets werden gewonnen.

BC DKC heeft na vier wedstrijden elf punten behaald en staat daarmee op de zevende plek. Het hoogte punt tot nu toe is de 6-2 overwinning op TFS'57. Het zal voor de Haagse spelers lastig zijn om punten te pakken van VELO. Mogelijk is de wedstrijd enigszins beladen voor de oud-spelers van BC DKC Ginny Severien en Dennis van Daalen de Jel. Dit zijn echter wel twee spelers die nauwelijks punten laten liggen en bekend staan om hun degelijke spel.

De supporters van DKC hebben hun kwasten weer uit de kast gehaald en hebben beloofd indrukwekkende spandoeken te maken. De twee eredivisieclubs zullen zorgen voor een sfeervolle en vriendschappelijke wedstrijd. Uiteraard is iedereen van harte welkom om aan te moedigen!

BC DKC – Van Zundert VELO, zondag 17 oktober om 13.00 uur in sporthal ’t Zandje, Den Haag.

geplaatst door

verkregen via Lisanne van der Ploeg BC DKC

vorig artikel

Nationale jeugdselecties naar Danish Junior Cup

8 jaar geleden

volgend artikel

Twitter het laatste nieuws naar je followers!

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 30 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws