badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Umpire fasten your seatbelt - Google Maps
© Google Maps + Afgelopen jaren was het nog een eenzame vlakte bij het Topsportcentrum in Almere: gelukkig bruist het binnen elk jaar opnieuw.

Umpire fasten your seatbelt

Umpire fasten your seatbelt - Google Maps
© Google Maps + Afgelopen jaren was het nog een eenzame vlakte bij het Topsportcentrum in Almere: gelukkig bruist het binnen elk jaar opnieuw.

Niet alleen de 259 spelers zijn zich gereed aan het maken voor hun vertrek naar Almere, maar ook de umpires.

Denk nu niet dat alleen in huize Zwiebler, Anand, Sorokina en Hashimoto de wasmachine overuren draait om alles op tijd klaar te hebben voor komende Yonex Dutch Open. Nee ook in 21 huizen waar umpires wonen staat de koffer al bijna gevuld en wel bij de voordeur.

Nu heb je natuurlijk ook uitzondering. Gary Hetharia en Donja Pieters zijn allebei woonachtig in Almere en zouden bij wijze van spreken tussen de games wissels even snel naar huis kunnen.

Van de 21 umpires die op de stoel zullen gaan plaats nemen zijn er 8 uit het buitenland. Onder hen enkele die niet voor de 1e keer bij de Yonex Dutch Open actief zullen zij. Neem de Fransman Arezki Amrani. Arezki is een gepassioneerd badmintonner die zelf nog erg actief is als speler. Speelt in het Noorden van Frankrijk in het plaatsje Wambrechies, even boven Lille. Nationaal gezien heeft hij in de single zelfs een ranking. Hij staat op de 1010e plaats van de ranking die door de FFBA (Franse bond) wordt bijgehouden. De kleine zeer sympathieke Fransman zullen we zeker in het finale weekend in actie zien op de stoel in Almere.

Onder de buitenlanders zal er nog een Schot, Deense, Belg, Zweed, Duitser, Amerikaan en een Ierse naar Almere komen. De Ierse is Carol Ui Fearghail. En haar naam spreek je niet uit zoals het er staat. Wanneer je het fonetisch zou moeten opschrijven dan klinkt het als Carol ie aai-u-riel. Heb je hem nog?

En dan de Nederlanders! Om de Grand Prix in eigen land toegewezen te krijgen moet je al de nodige ervaring hebben en dat is nog niet voor iedereen weggelegd. Een aantal zien we zelfs alleen bij de kwalificatie, maar de rest van de week horen we weer de vertrouwde ‘service over’ klanken van o.a. Freek Cox, Joke Renckens, Donja Pieters. Afgelopen juli was er ook nog eens goed nieuws vanuit het scheidsrechterkorps in Nederland. Maar liefst 14 personen die geslaagd zijn voor hun examen nationaal scheidsrechter. Wacht maar... over een paar zitten zij op een internationale stoel.

Het korps umpires zal worden aangestuurd door de referees Nikos Vladimirou uit Cyprus en Lajos Csanda uit Hongarije. Tevens waakt Manager umpires, Marcel Schormans, dat zij op tijd op de juiste baan met het juiste korps lijnrechters verschijnen.

Volgende week nemen we ook even een kijkje bij het korps lijnrechters. Wie horen we straks OUT roepen of toch de handen even voor de ogen doen?

geplaatst door

verkregen via Yonex Dutch Open

vorig artikel

Voorbeschouwing vrouwenenkelspel

8 jaar geleden

volgend artikel

BC Amersfoort gastheer van Junior Masters toernooi

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 24 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws