badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Van Zundert / VELO speelt zeer overtuigend en verliest geen punt - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Halkema - hier tijdens het NJK 2010 - speelde een uitermate sterke gemengddubbel met papendalgenootje Russel Muns

Van Zundert / VELO speelt zeer overtuigend en verliest geen punt

Van Zundert / VELO speelt zeer overtuigend en verliest geen punt - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Halkema - hier tijdens het NJK 2010 - speelde een uitermate sterke gemengddubbel met papendalgenootje Russel Muns

Zaterdagavond 2 oktober heeft van Zundert VELO een zeer overtuigende tweede competitiewedstrijd gespeeld. In de VELO hal werden de bezoekers uit Limburg, BC Victoria, met 8-0 naar huis gestuurd. Hoogtepunt van de avond was het debuut van twee toptalenten van VELO, Russell Muns en Myke Halkema. Coach Ciraar Slaats heeft kunnen genieten van hun optreden deze avond.

Het trouwe Wateringse publiek wist de VELO hal weer te vinden voor de wedstrijd tegen BC Victoria. De ploeg uit Zuid Limburg staat bekend als een stugge hard werkende ploeg. Vorig seizoen wisten ze het VELO nog lastig te maken in de eerste wedstrijd van het seizoen.

Dit keer kon coach Slaats beschikken over een volledig team, Palyama was terug van internationale toernooien. Het team werd zelfs aangevuld met twee jeugdige talenten, zij zouden voor het eerst hun opwachting maken in de hoofdmacht van Van Zundert / VELO.

De herendubbel bestond dit keer uit Dennis van Daalen de Jel en Rikkert Suijkerland. Dit duo speelt binnenkort de Yonex Dutch Open en kreeg de gelegenheid weer samen te spelen. Dit deden zij zeker niet onverdienstelijk, in 2 sets hadden zij geen kind aan hun tegenstanders.

Bij de dames, Ginny Severien en Maartje Verheul, ging het ook van een leien dakje. Het Limburgse duo had geen schijn van kans op het sterk spelende Wateringse koppel en droop na twee sets gedesillusioneerd van de baan af.

In alle vier de singels was VELO te sterk voor de bezoekers. Opvallend was het setverlies van Ginny Severien, maar die denderde er flink overheen in de 2e en 3e set.

Bij de gemengddubbel kregen de talenten de kans hun opwachting te maken. Het vaste jeugdkoppel Russell Muns en Myke Halkema mochten samen aantreden. Onder luid gejuich van het publiek speelden zij alsof ze jaren voor het vlaggenschip speelden. Er was geen enkel teken van nervositeit te merken en ze deden waar ze goed in waren, sterk aanvallen spel neerzetten op de baan en de tegenstander geen kans geven. In de tweede set namen ze dit wel heel letterlijk, de tegenstanders die zich geen raad meer wisten kregen slechts 4 punten. Een ongelooflijk mooi debuut en een prachtig vooruitzicht voor de vereniging, van deze twee toppers zal Badminton Nederland nog veel gaan horen!

Met 7-0 op het scorebord mocht het vaste koppel Rikkert Suijkerland en Lisa Malaihollo proberen voor de maximale winst te gaan. Het duo kreeg meer tegenstand als verwacht en kreeg zelfs in de eerste set enkele setpoints tegen. Met wat geluk mee ging de set net aan naar VELO, 28-26. In de tweede set kwam met name Suijkerland meer in zijn eigen spel en zette het Wateringse duo een goede wedstrijd neer, zij wonnen deze set redelijk eenvoudig.

Al met al een absolute topavond voor de technische staf van VELO. Manager Robin Albersen “Het is geweldig om de doelstelling van 8 punten te behalen, daarnaast ben ik erg trots op de talenten die een grandioze wedstrijd gespeeld hebben, echt een mooie avond was het."

De volgende wedstrijd zal zijn op zaterdagavond 9 oktober, Smashing Wijchen – Van Zundert / VELO om 19:00 uur. Adres Homberg 25-35 te Wijchen. Eerstvolgende thuiswedstrijd zal zijn op zaterdagavond 16 oktober, Van Zundert / VELO – BV Almere om 19:00 uur.

Van Zundert / VELO - BC Victoria (8-0)

  • HD Rikkert Suijkerland/Dennis van Daalen de Jel - Marcelino Gunawan/Quintus Thies 21-14 21-13
  • DD Maartje Verheul/Ginny Severien - Meta Knuth/Jessie van Wijk 21-15 21-6
  • HE1 Dicky Palyama - Robert Kwee 21-10 21-19
  • DE1 Lisa Malaihollo - Lieke Maes 21-17 21-15
  • HE2 Dennis van Daalen de Jel - Ben Maes 21-16 21-16
  • DE2 Ginny Severien - Denise Hall 18-21 21-9 21-11
  • GD1 Rikkert Suijkerland/Lisa Malaihollo - Ben Maes/Meta Knuth 28-26 21-12
  • GD2 Russell Muns/Myke Halkema - Quintus Thies/Jessie van Wijk 21-18 21-4

geplaatst door

verkregen via Van Zundert / VELO

vorig artikel

Drie halve finales in Yonex Czech International

8 jaar geleden

volgend artikel

Tweede thuiswedstrijd TFS'57 eindigt in mineur

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 34 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws