Velo maatje te groot voor BC Victoria

Velo maatje te groot voor BC Victoria

De ervaren Ginny Severien was nog net een maatje te groot voor Denise Hall.

De derde uitwedstrijd voor team 1 werd tegen regerend landskampioen Van Zundert / VELO in Wateringen gespeeld zonder eerste dame Thamar Peters, die geveld was door de griep. Om deze reden was Denise Hall meegereisd naar Wateringen voor de damessingle en stond Jessie van Wijk dit maal naast Meta Knuth in de damesdubbel.

Maak kennis met Jaymie Laurens!

Beide dubbelspelen konden tegen de sterke Velose koppels geen potten breken. Quintus Thies / Marcelino Gunawan moesten het opnemen tegen het ervaren koppel Dennis van Daalen de Jel / Rikkert Suijkerland. Thies / Gunawan waren niet opgewassen tegen dit koppel en verloren in twee games. Ook Meta Knuth / Jessie van Wijk konden alleen in de eerste game enigszins meekomen met Ginny Severien / Maartje Verheul, maar maakten, mede door het sterke spel van het Velose duo, in de tweede game te veel fouten.

Robert Kwee kreeg de zware taak om het op te nemen tegen kopman Dicky Palyama. Na een moeizame eerste game, waarin Kwee zocht naar de juiste tactiek, kon hij in de tweede game beter meekomen. Helaas kwam hij op het einde net wat te kort en verloor met 21-19. Ondertussen was Lieke Maes begonnen aan haar wedstrijd tegen Lisa Malaihollo. Maes speelde een goede wedstrijd, maar kwam op het einde van beide games net te kort, waardoor de winst naar Velo ging.

Denise Hall mocht het opnemen tegen de ervaren Ginny Severien. Hall speelde een erg goede wedstrijd en zorgde voor een verrassing door de eerste game naar zich toe te trekken. In de tweede game herpakte Severien zich en schakelde een tandje hoger. Hall kon het haar hierdoor niet meer moeilijk maken en verloor uiteindelijk de wedstrijd in drie games. Ben Maes speelde een goede wedstrijd tegen Dennis van Daalen de Jel, maar maakte net teveel foutjes om de wedstrijd te winnen. In twee games ging de wedstrijd naar van Daalen de Jel.

In de gemengddubbels namen Quintus Thies / Jessie van Wijk het op tegen het jonge duo Russel Muns / Myke Halkema. In de eerste game waren er kansen, maar deze werden aan het eind van de game niet benut. In de tweede game drukte het jonge koppel van Velo goed door, en Thies / van Wijk waren duidelijk de weg kwijt. Deze werd dan ook met duidelijke cijfers verloren.

Op de andere baan speelden Ben Maes / Meta Knuth een goede wedstrijd tegen Rikkert Suijkerland / Lisa Malaihollo. De eerste game ging lang gelijk op. Aan het eind kregen beide duo's enkele gamepoints, waarbij het koppel uit Den Haag net iets meer geluk had en de game won met 28-26. In de tweede game kwamen Maes / Knuth te snel op achterstand, die niet meer ingehaald werd, waardoor de einduitslag op 8-0 kwam.

Na deze nederlaag maakt team 1 zich op voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, op zondag 17 oktober om 14.00 uur, tegen BC Duinwijck. Dus komt dat allen zien in sporthal In de Biessen te Hoensbroek! Entree is gratis.

Van Zundert / VELO - BC Victoria (8-0)

  • HD Thies / Gunawan - Suijkerland / van Daalen de Jel – 14-21/ 13-21
  • DD Knuth / van Wijk - Severien / Verheul 15-21 / 07-21
  • HE1 Kwee - Palyama 10-21 / 19-21
  • HE2 Maes - van Daalen de Jel 16-21 / 16-21
  • DE1 Maes - Malaihollo 17-21 / 15-21
  • DE2 Hall - Severien 21-18 / 10-21 / 10-21
  • GD1 Maes / Knuth - Suijkerland / Malaihollo 26-28 / 12-21
  • GD2 Thies / van Wijk - Muns / Halkema 18-21 / 04-21

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!