badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Wie het kleine niet eert - Stefan Joosen
© Stefan Joosen + Monique Broeke kon Yao Jie helaas niet het vuur aan de schenen leggen. Volgende keer in Amersfoort dan maar?

Wie het kleine niet eert

Wie het kleine niet eert - Stefan Joosen
© Stefan Joosen + Monique Broeke kon Yao Jie helaas niet het vuur aan de schenen leggen. Volgende keer in Amersfoort dan maar?

De twee punten die The Flying Shuttle '57 in thuishonk Tuinwijk pakte, telden voor het gevoel dubbel. De promovendus speelde namelijk tegen BC Amersfoort, een club uit 'de bovenste helft'.

Met zoveel ervaring aan de overzijde van het net maken die twee punten het 2-6 verlies toch nog een beetje zoet.

In de herendubbel was er zowel bij de heren als bij de dames een tempo- en tactisch verschil. Residay en Maas hadden geen kind aan Simon van Opstal en Onno Quik: ze kwamen, knalden en overwonnen. Geen schande, gewoon de realiteit. Sharon Bindels speelde samen met invaller Audrey Fisser. Ze is klein van stuk, maar ze liet zien groot van spel te zijn, met name in de tweede game waarin ze met Bindels meer tegenwicht kon geven tegen badmintonkoningin Yao en Zou.

Vooral Roel Janssen en Sarah Lammers verwenden het thuispubliek met aantrekkelijk en spannend badminton. Janssen verraste de tegenstander door met 21-19 het eerste bedrijf in eigen voordeel te besluiten. Lionel Warnotte kwam opmerkelijk sterk terug door vervolgens met 13-21 een derde game af te dwingen. Zoals teamcaptain Residay achteraf echter vaststelde: "Lionel kwam er niet meer aan te pas, Roel speelde gewoon heel goed badminton."

Op baan 2 speelde Lammers tegen Karin Borger, die inviel voor respectievelijk Gayle Mahulette en Kirsten van der Valk, beide afwezig vanwege de Danish Junior Cup. Lammers begon haar partij sterk, maar moest met 24-22 nog vechten voor de eerste game. Gelijk aan Warnotte wist ook Borger de tweede game ruimschoots te winnen, waardoor de partij op een drieluik uitkwam. Borger was echter conditioneel gebroken en met 21-10 proefde ook Lammers van winst op het hoogste nationale niveau.

Monique Broeke kon wegens een blessure helaas haar partij tegen Yao Jie niet spelen. De atletische Simon van Opstal mocht ondertussen een poging ondernemen tegen de dynamische Edwin Ekiring, een van de meer kleurrijke spelers uit het Nederlandse badmintonwereldje. Met de inmiddels kenmerkende armbandjes om de polsen danst deze heer van BC Amersfoort over het veld en hij gunde Van Opstal slechts 13 punten in de eerste game. De laatste stelde zijn spel in de tweede game bij, maar dat bleek onvoldoende: met 18-21 was het vierde punt voor het bezoekende team.

In de gemengddubbels waren Janssen en Bindels vrij kansloos. Janssen had zich leeggespeeld in zijn gewonnen enkelpartij en tegen routiniers als Lens en Zou kom je als 'nieuweling' niet tot gamepoints zonder topfit te zijn. Quik en Lammers leek hetzelfde lot beschoren te zijn, getuige de 10-21 in de eerste game. Toen begon het aan Amersfoortse zijde fouten te regenen en Lammers en de opvallend (af en toe te) felle Quik reageerden zeer adequaat op de daaruit volgende kansen. Het vaste mixkoppel kwam zelfs tot tweemaal op gamepoint. Eefje Muskens - die op advies van de sportarts van de nationale selectie slechts één wedstrijd speelde - wist samen met Jelle Maas echter de doorloop naar game drie te blokkeren.

Hiermee werd de einduitslag 2-6 en heeft TFS'57 vijf punten uit 4 wedstrijden. Dat klinkt wat zuinig, maar de ambitie blijft. Zaterdag 30 oktober speelt team 1 uit tegen Roosterse BC, een team wat met een vijfde plek erg goede zaken doet in de eredivisie.

TFS'57 - BC Amersfoort (2-6)

  • MD Van Opstal/Quik - Residay/Maas 11-21 08-21
  • VD Fisser/Bindels - Yao/Zou 07-21 14-21
  • ME 2e Janssen - Warnotte 21-19 13-21 21-13
  • VE 2e Lammers - Borger 24-22 13-21 21-10
  • VE 1e Broeke - Yao opgave Broeke
  • ME 1e Van Opstal - Ekiring 13-21 18-21
  • GD Quik/Lammers - Maas/Muskens 10-21 21-23
  • GD Janssen/Bindels - Lens/Zou 12-21 12-21

geplaatst door

verkregen via Christ de Rooij The Flying Shuttle '57

vorig artikel

Ondanks nederlaag overheerst de trots bij TFS'57

8 jaar geleden

volgend artikel

Wie stopt Zwiebler?

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 31 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws