SportSport

Wie met vuur speelt, kan zijn vingers branden

Wie met vuur speelt, kan zijn vingers branden

Voor Daniëls pakte het ultrakorte coachingtraject met Eric Pang goed uit: hij bracht het tot de halve finale.

Zo te zien wordt het vuurtje dat de partners Yonex en Badminton Nederland hebben aangestoken te heet.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het kleine brandje in een klein hoekje ver weg in badmintonland (de site van Piet) heeft zich uitgebreid en kan vanuit de grote glazen toren van BNL / Yonex niet alleen worden gezien maar nu ook gevoeld. Nu wil Yonex de grote brandbluswagens inzetten om het kleine brandje te lijf te gaan.

Huilend staat Yonex als een klein kind op de stoep te klagen dat ze allemaal van die lelijke dingen zeggen over het bedrijf en dat MOET stoppen. Het kleine beetje dat Piet maar vooral ik zeggen via deze site (pietridder.nl -red) over Yonex en daarmee de andere kant van de zaak belichten door het op te nemen voor spelers, ouders en andere belanghebbenden die in de verdrukking komen, doet schijnbaar pijn bij Yonex. Onder het verwijzen naar Badminton Nederland dat het allemaal hun schuld is, zegt Yonex: "WIJ houden ons helemaal aan het contract en leven het netjes na en houden ons aan de afspraken."

Laat me het nog een keer uitleggen: dit soort contract of systeem van sponsorschap werkte in Azië niet en zal ook in Europa niet werken. Het is iets wat je op twee vingers kon uitrekenen toen je het contract maakte. Als je toen niet kon rekenen wil ik je ook nog verwijzen naar een stukje wat ik bijna een jaar geleden heb geschreven ("Stop het Yonexisme") waarin ik heb gezegd dat dit wel eens tegen je zou kunnen werken en Yonex in een kwaad daglicht kon stellen, dus het zou beter zijn de rechtsgang niet te volgen maar eieren voor je geld te kiezen en het op te zeggen.

Het is geheel aan de beide partners (Yonex / BNL) te danken dat de zaak loopt zoals hij loopt, want spelers en ouders die zich niet aansluiten bij dit wurgcontract laat men links liggen en wordt het zelfs onmogelijk gemaakt zich voor te bereiden. Kirsten van der Valk in Denemarken, Dicky, Eric en Jie hier op de Dutch Open. Trainers zeggen elkaar geen gedag en ouders worden heen en weer geslingerd en zijn bang om met de "verkeerde mensen" te praten of gezien te worden.

Ik heb zelf op de Dutch Open het ijs geprobeerd te breken en ben gesprekken aangegaan met verschillende mensen die normaal niets tegen mij zeggen en ik zal dat ook in de toekomst blijven doen. Maar Yonex of wie dan ook hoeft me niet te zeggen wat ik wel en niet mag zeggen, dat maak ik zelf wel uit. Overig zeg ik niets zonder dat van verschillende kanten te hebben belicht en geef ik er een weloverwogen mening over. Wat er nu gebeurt, is de stier een rode doek voorhouden. Iets wat 100% zeker verkeerd werkt en de lezers van de site van Piet kennende, zullen deze daar ook wel tegen in opstand komen, want juist de vrije mening en onafhankelijkheid is zo belangrijk op deze site.

Deze Yonex-wind heeft het vuur niet geblust maar juist weer aangewakkerd bij deze jongen dus kom maar op met dat bluswater.

Dit was de strekking van mijn verhaal als reactie op de mededeling van Piet dat we niets meer nadelig over Yonex mochten schrijven. Het is een naar mijn mening een verhaal waar niets verkeerds in staat, zeker als ik het hou tegen de achtergrond wat ik allemaal nog meer weet over het wurgcontract. Als ik dat op het internet zou zetten zou echt NIEMAND zich meer verbazen over deze term en hem misschien zelfs als mild beschrijven. Door te proberen de mening van mensen op de site van Piet te knotten om zo de deksel op de beerput te houden zal niet werken en als het nodig is, dan moet de hele beerput maar open zodat IEDEREEN kan zien wat er zich onder deze deksel bevindt. Op de site van Piet stond vanmorgen een open brief aan BNL waar de kleine pesterijen waar de spelers mee te maken hebben wordt aangekaart; dit is alleen maar het topje van de ijsberg.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!