badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
BC Amersfoort houdt vier punten in eigen huis - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Gayle Mahulette had weinig moeite met Myke Halkema.

BC Amersfoort houdt vier punten in eigen huis

BC Amersfoort houdt vier punten in eigen huis - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Gayle Mahulette had weinig moeite met Myke Halkema.

VELO is er weer niet in geslaagd met winst weg te gaan uit Amersfoort. Op zaterdag 20 november werd het 4-4 tussen de twee titelkandidaten. Vorig seizoen werden ook beide confrontaties afgesloten met een gelijkspel, Amersfoort bewijst daarmee een zeer geduchte tegenstander te zijn van VELO.

Bij BC Amersfoort misten ze Yao Jie en VELO moest aantreden zonder Ginny Severien. De plaats van Severien werd ingenomen door jeugdtalent Myke Halkema.

Het Wateringse mannendubbel Suijkerland/Palyama kon deze avond geen vuist maken zoals ze tegen Duinwijck speelden. In twee sets werd verloren van een uiterst effectief een aanvallend spelend duo Residay/Maas.

Het gelegenheidsduo Malaihollo/Verheul deed goede zaken op de baan ernaast. In twee sets waren zij duidelijk beter dan de twee Chinese dames van Amersfoort, die duidelijk nog moeite hadden met het begrijpen van de coaching tussen de sets door.

In de singels werden eveneens de punten gelijk verdeeld, de heren Palyama en van Daalen de Jel wonnen beide hun singel. Opvallend was het setverlies van Palyama tegen oud VELO-speler Ekiring. Al snel in de tweede en derde set zette Palyama zaken op orde. Van Daalen de Jel speelde een goede wedstrijd tegen de Belg Warnotte. Met name op fysiek wist de stille kracht van VELO zijn tegenstander uit te spelen.

Voor de dames was het een ander verhaal. Malaihollo mocht aantreden tegen de Chinese dame Sheng. De wedstrijd kon pas beslist worden in de derde set waarbij Malaihollo werkte voor alle punten, helaas was het net niet goed genoeg. Invalster Halkema mocht tegen ander jeugdtalent Mahulette. In de eerste set was Halkema er duidelijk niet bij en verloor ze deze set met duidelijke cijfers. In de tweede set ging het stukken beter maar net niet genoeg voor een winstpunt.

Beide gemengddubbels werden ook verdeeld over BC Amersfoort en VELO. Van Daalen de Jel/Verheul speelden weer een ouderwets sterke partij en bezorgden VELO het 4e punt. Het koppel Suijkerland/Halkema kon geen potten breken tegen Maas/Zou.

Na deze wedstrijd is het VELO weer gelukt ongeslagen te blijven, al had het tegen BC Amersfoort de andere kant op kunnen gaan. Reden genoeg voor het team om te blijven werken aan verbeteringen. Volgend weekend staat direct al de thuisconfrontatie op het programma voor VELO tegen BC Amersfoort. Op zaterdagavond 27 november zal de return gespeeld worden en zal men in Wateringen weer strijden voor alle punten, wellicht met het thuisvoordeel toch een 5e punt pakken?

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

vorig artikel

Triomf in Noorwegen voor Van Dooremalen en Jonathans

8 jaar geleden

volgend artikel

Diervriendelijk sporten

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 22 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws