badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

BC Amersfoort loopt met vier punten weg uit Almere

De badmintonners uit Amersfoort moesten het dit weekend opnemen tegen een t.o.v. het vorig seizoen versterkt Almere. BC Amersfoort kwam bijna compleet aan de start.

BC Amersfoort loopt met vier punten weg uit Almere - BC Amersfoort
© BC Amersfoort + Edwin Ekiring overklaste Saber Afif in de tweede en derde game.
BC Amersfoort loopt met vier punten weg uit Almere - BC Amersfoort
© BC Amersfoort + Edwin Ekiring overklaste Saber Afif in de tweede en derde game.

 

Yao Jie was zeer vermoeid uit Denemarken teruggekomen met behoorlijk last van haar achilles, gelukkig was de runner-up van de Dutch Open wel inzetbaar. ook Edwin Ekiring, Gayle Mahulette en Eefje Muskens waren weer inzetbaar. Eli Mambwe bleef aan de kant met een hamstringblessure.

De vrouwen Jie en Shi Si speelde een gave vrouwendubbel 1-0, de mannen Jelle Maas en Joéli Residay gingen goed van start maar na een 17-14 voorsprong in de 1e game verloren zij de grip op de wedstrijd en konden dit niet herstellen.

In de enkelspelen speelde Lionel Warnotte een mooie en spannende partij tegen Branderhorst. Hij moest de wedstrijd in de 3e game met 21-19 aan zijn tegenstander laten. Yao Jie worstelde zich door haar single heen. Patty Stolzenbach rook haar kansen tegen een vermoeide Jie, maar Jie hield vol en knokte voor wat ze waard was en won uiteindelijk in drie games.

Gayle Mahulette pakte verassend 1e game tegen Josephine Wentholt, maar moest hierna haar meerdere erkennen in de Almeerse. Edwin Ekiring begon stroef tegen Saber Afif, maar gedurende de verloren 1e game zag je het vertrouwen van de Amersfoort speler toenemen, Edwin maakte dit knap af in de 2e en 3e game.

Door de steeds wisselende samenstellingen in de wedstrijden heeft BC Amersfoort zijn mixen nog niet in de optimale samenstelling. Eefje Muskens en Jelle Maas speelden vandaag een prachtige mix, zij pakten het 4e punt door Dave Khodabux en Yvonne Sie te verslaan.

De andere Amersfoort mix van Zou Shi Si en joéli Residay loopt niet echt goed. Bij vlagen kan je de potentie zien, maar dit wordt afgewisseld met slechte momenten. In de 2e game was er regelmatig een voorsprong, helaas werd er geen beslissende game uitgehaald.

4-4 was uiteindelijk een resultaat wat de sterkte tussen de teams in deze wedstrijd juist weergaf. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen het Limburgse Victoria, Hier zal BC Amersfoort een zeer goed resultaat neer moeten zetten om in de race voor de play-off te blijven.

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Waternezen zegevieren in Haarlem

8 jaar geleden

volgend artikel

De Wilders van het Nederlandse badminton!

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 3 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws