Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

EK Badminton 2011 in Amsterdam

Het Europees Kampioenschap Badminton voor (gemengde) landenteams wordt van dinsdag 15 tot en met zondag 20 februari 2011 in de Sporthallen Zuid in Amsterdam gehouden.

Topsport Amsterdam, de gemeente Amsterdam en Badminton Nederland zijn vorige week met elkaar overeengekomen dit internationale evenement gezamenlijk in de hoofdstad van Nederland te organiseren.

De Amsterdamse wethouder van Sport, Eric van der Burg, kijkt alvast reikhalzend uit naar het Europees Kampioenschap. Van der Burg: "Ik wil Amsterdam op de kaart zetten als stad met een uitstekend topsportklimaat. Daarom heb ik mij met plezier sterk gemaakt voor de komst van dit evenement. Het college van Amsterdam kiest voor de Olympische ambitie. De dynamiek die dat teweeg brengt, draagt duidelijk bij aan het verwezenlijken van de Olympische ambities. In onze evenementenstrategie halen we nu steeds meer evenementen van betekenis naar de stad. Het EK Badminton is daar één van. Net als bijvoorbeeld het WK Roeien in 2014."

Het is voor de tweede keer dat Amsterdam een internationaal badmintonevenement van formaat binnen de stadsgrenzen verwelkomt. In 1988 werden in de hoofdstad de voorrondes van de fameuze Thomas & Uber Cup gespeeld.

Aan het Europees Kampioenschap in februari 2011 zullen de 16 beste Europese landen deelnemen. Via vier poules zullen op zaterdag 19 februari 2011 de nummers één van iedere poule onderling uitmaken wie op zondag 20 februari 2011 in de Amsterdamse Sporthallen Zuid de finale speelt.

Iedere wedstrijd tijdens het EK bestaat uit een mannenenkel, vrouwenenkel, mannendubbel, vrouwendubbel en gemengddubbel.

Badminton Nederland is blij dat zij de rechten van Badminton Europe heeft verkregen om het evenement in de hoofdstad van Nederland te kunnen organiseren. "Het is op zich natuurlijk al prachtig dat wij dit mooie evenement naar Nederland hebben kunnen halen," aldus Rob Ridder, voorzitter van Badminton Nederland; "maar nog mooier dat wij voor de tweede keer in Amsterdam een dergelijke evenement kunnen neerzetten. Na jaren grote evenementen in Den Bosch, Eindhoven en Almere te hebben gehad, is het nu aan het Amsterdamse publiek de beurt om de Sporthallen Zuid te vullen."

Geheel in lijn met de evenementenambitie van het Olympisch Plan 2028 heeft Badminton Nederland het beleid naast de Yonex Dutch Open ook jaarlijks een groot toonaangevende badmintonevenementen op EK of WK niveau te organiseren.

Directeur Kornelis Dijkman van Topsport Amsterdam deelt in de trots. Dijkman: "Het EK Badminton past uitstekend op de topsportkalender van Amsterdam." Coos van Meurs, hoofd SportService Amsterdam, vult aan: ‘Dit EK Badminton biedt een goede kans Sporthallen Zuid neer te zetten als topsportlocatie.”

Amsterdam grijpt topsportevenementen nadrukkelijk aan om maatschappelijke spin-off te creëren. Binnen de programma's voor sportstimulering zal de komende maanden extra aandacht worden gegeven aan de badmintonsport. Daarmee wil Amsterdam zowel de sportbeoefening als het bezoeken van het Europees Kampioenschap stimuleren.

door

via Badminton Nederland Topsport Amsterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Bondscoach Kim Young Man verlaat Badminton Nederland

7 jaar geleden

volgend artikel

Geachte heer Ridder

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 3 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws