badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Groningen in rep en roer - Christ de Rooij / Google Maps
© Christ de Rooij / Google Maps + Groningen: Not amused. Badminton Nederland: "Oeps."

Groningen in rep en roer

Groningen in rep en roer - Christ de Rooij / Google Maps
© Christ de Rooij / Google Maps + Groningen: Not amused. Badminton Nederland: "Oeps."

De overheden in Groningen zijn in rep en roer over de beslissing van de Nederlandse Badmintonbond om het Europees kampioenschap voor gemengde teams van 2011 te verplaatsen van Groningen naar Amsterdam.

Zowel de provincie Groningen als de stad Groningen voelt zich overvallen door het besluit. De stad had 17.500 euro voor het EK gereserveerd en de provincie had zelfs al 50.000 euro toegezegd.

Gedeputeerde sport Pim de Bruijne: "Wij waren er niet van op de hoogte dat Amsterdam ook in beeld was. Het was niet met ons overlegd. We vinden dit geen correcte manier van zakendoen en zijn hier zeer teleurgesteld over."

Rob Ridder, voorzitter van Badminton Nederland, betreurt de gang van zaken: "Groningen kon ons niet de financiële en praktische garanties bieden voor het organiseren van het evenement. De tijd begon te dringen en Amsterdam kon wel volledige toezeggingen doen, waardoor onze voorkeur naar Amsterdam is gegaan. Als dit niet naar de gemeente en provincie Groningen is gecommuniceerd, is dat een omissie van onze kant. Dat had niet mogen gebeuren."

geplaatst door

verkregen via De Telegraaf Telesport

vorig artikel

Wie wordt jouw bondscoach van Nederland?

8 jaar geleden

volgend artikel

NBBJ en Badmintonplanet slaan handen ineen

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 26 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws