badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Jorrit de Ruiter werkt hard aan revalidatie - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen

Jorrit de Ruiter werkt hard aan revalidatie

Jorrit de Ruiter werkt hard aan revalidatie - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen +

Zo, week 3 van mijn aangepaste schema zit er alweer op. De tijd vliegt voorbij. Ik ben erg tevreden over mijn herstel en ben deze week begonnen met een pittig krachtprogramma dat ik nu 3x in de week volg.

Onder begeleiding van onze vaste krachttrainer Patrick van Balkom probeer ik de aankomende weken vooral mijn bovenbenen zo sterk mogelijk te maken. Samen met fysio Beate werk ik aan de stabiliteit van mijn lichaam en dat moet er uiteindelijk toe leiden dat ik straks in het nieuwe jaar weer helemaal fit aan de start verschijn.

Op de baan zijn de oefeningen al flink uitgebreid. Afgelopen week hebben we twee trainingen zogenaamde multishuttle oefeningen gedaan op een hoger niveau dan de afgelopen twee weken. De vaste patronen maken langzaam plaats voor ‘’random’’ oefeningen (je kan de shuttle overal verwachten) en de intensiteit gaat omhoog. Verder heb ik veel op mijn verdediging geoefend en hierin kan ik ook gelijk mijn racketvaardigheid trainen. Dit doen wij meestal in een 2-1 situatie waarbij er één speler vanuit het achterveld aanvalt en de ander vanaf het net druk zet op mij als verdedigende speler. Aan het eind van de week kon ik al een deel van de training meedoen met de andere dubbelspelers en dat was ook wel weer eens fijn!

Dinsdag heb ik samen met Dave een gesprek gehad met de technisch directeur en de bondscoach over het toernooiprogramma voor het eerste half jaar van 2011. Er is een prima programma samengesteld (natuurlijk onder voorbehoud van blessures en financiën) en ik heb gelijk de agenda op de site aangepast zodat jullie kunnen zien waar en wanneer ik in welk land te vinden ben.

geplaatst door

verkregen via Jorrit de Ruiter

vorig artikel

Noorse finale voor vrouwendubbel

7 jaar geleden

volgend artikel

VELO en BC Amersfoort delen punten

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 15 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws