clubzoeker

Opvolging voor Mr Kim

Opvolging voor Mr Kim

Jorrit de Ruiter hier tijdens het NK van 2009.

Maandag werd officieel bekend gemaakt dat onze trainer/coach Mr Kim zijn contract niet zal verlengen. Vervelend nieuws, maar natuurlijk zagen wij dit aankomen binnen de selectie.

Ken je BC Vrij Uit al?

De laatste paar dagen is er alweer veel geschreven en gespeculeerd over de opvolging van Mr Kim. Er worden veel Nederlandse namen genoemd en ik zal eerlijk zeggen: ik acht de kans vrij klein dat de opvolger van Kim uit Nederland komt.

Als spelersgroep hebben we ons de afgelopen tijd afgevraagd aan welke eisen de nieuwe trainer moet voldoen. Ik zal een korte profielomschrijving geven:

  • Om te beginnen moet de opvolger gedreven en enthousiast zijn
  • Uit Europa afkomstig zijn
  • Op zowel technisch als tactisch gebied een aanwinst zijn
  • Variatie in de trainingen en goed kunnen aangeven (denk aan multishuttle oefeningen)
  • Een goed team vormen met de andere coach
  • Bereid zijn administratieve taken op zich te nemen (trainingsschema's maken, behandelschema's samenstellen, overleg voeren met medische staf etc.)
  • Gespecialiseerd zijn in dubbel en gemengddubbel
  • Ervaring hebben met het mentale aspect bij topsport
  • Openstaan voor externe coaches, die de ontwikkeling van het individu willen stimuleren
  • Ervaring als coach van een nationale selectie is niet noodzakelijk, wel gewenst. Daarmee wordt bedoeld dat het niet perse iemand hoeft te zijn die al jarenlang in het vak zit. Ook een ex-topspeler zou ons verder kunnen helpen

Natuurlijk is dit maar een beknopte samenvatting van de eigenschappen die de nieuwe trainer volgens ons als spelers moet hebben, maar de belangrijkste punten zijn er wel in opgenomen. Nu is het te hopen dat Badminton Nederland er alles aan gaat doen om zo snel mogelijk een nieuwe trainer te vinden, want als in mei de Olympische kwalificatie periode begint zullen we hem/haar zeer hard nodig hebben.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!