clubzoeker

Sollicitatiebrief Ron Daniëls

Sollicitatiebrief Ron Daniëls

Gelukkig is er tegenwoordig e-mail

Onze huiscolumnist Ron Daniëls zit momenteel in Vietnam waar hij ondermeer met Duinwijcker Erik Meijs werkt aan een trainingsstage. Wij ontvingen vanochtend vanuit Saigon de sollicitatiebrief die hij naar Badminton Nederland heeft gestuurd.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Sollicitatie onder voorbehoud

Saigon, November 2010

Geachte heren,

Mijn naam is Ron Daniëls en ik heb onder voorbehoud belangstelling voor de baan van bondscoach bij Badminton Nederland.

Ik zou mijn sollicitatie graag mondeling willen toelichten maar in dit schrijven wil ik een korte uiteenzetting geven van de belangrijkste punten waarvan ik meen dat ze van belang zijn voor het behalen van de doelstellingen.

In het algemeen kan ik me goed vinden in de sportieve doelstellingen zoals gesteld in de resultaatverantwoordelijkeheden. Deze doelstellingen zijn ook mijn persoonlijke doelstelling als trainer. De manier waarop deze gehaald kunnen worden is naar mijn mening het meest belangrijke onderdeel en maakt de meeste andere onderdelen van de functie beschrijving ondergeschikt aan dit doel (het behalen van eremetaal op de Spelen).

De tijd die er voor beschikbaar is om zich bijvoorbeeld voorbereiden op de Spelen is zeer minimaal evenals het beschikbare spelersmateriaal. Om deze kans te vergroten op het bereiken van het doel om succesvol deel te nemen aan de Spelen is het een absolute noodzaak dat ALLE topspelers op gelijke voet beschikbaar zijn en ook als zodanig worden behandeld ongeacht met welk merk ze spelen, omdat de sportieve prestatie volgens mij altijd de meest belangrijkste doelstelling zou moeten zijn van een sportbond.

Verder is het afleggen van verantwoording aan de technische directeur geen probleem als het gaat over het af leggen van verantwoording over mijn eigen gevoerde beleid, ik wil geen verantwoording afleggen over het beleid van anderen.

Dat betekent in mijn geval dat ik hoofdverantwoordelijk wil zijn voor het beleid wat ik samen met de technisch directeur en Badminton Nederland op voorhand ben overeen gekomen. Daarnaast is het van groot belang dat de andere coaches en spelers worden betrokken in het overleg met betrekking tot de de manier waarop de doelstellingen moeten worden behaald.

Over de functie-eisen kan ik heel kort zijn, ik voldoe daar op alle onderdelen in ruime mate aan. Met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden heb ik grote vraagtekens bij een contract van 1 jaar, dat hangt niet helemaal samen met punt 1 'Doel van de functie' waarin wordt beschreven dat er in het bijzonder moet worden gewerkt met het Olympisch TEAM. Dus een contract tot na de Spelen met een optie voor een verlenging tot de Spelen van 2016 lijkt me meer geschikt.

Vriendelijke groeten

Ron Daniëls

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!