badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Van Zijderveld pakt eerste uitzege

In het Limburgse Hoensbroek boekte het eerste team van Van Zijderveld haar eerste uitoverwinning van het seizoen. Tegen BC Victoria werd het zondagmiddag 21 november 6-2 voor de Amstelveners.

Van Zijderveld pakt eerste uitzege - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen
Van Zijderveld pakt eerste uitzege - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen +

 

Van Zijderveld begon het duel met winst in het mannendubbel. Hans van Os en Norbert van Barneveld hadden na het verlies in hun eerste samenspel in dit onderdeel, uit tegen Almere, niet verloren en ook dit keer waren zij in drie games te sterk voor het duo Foster/Van Leeuwen.

In het vrouwendubbel leden Georgy van Soerland en Monique van der Wouden samen hun tweede competitienederlaag: het duo Knuth/Peters was in twee games hun meerdere.

In de singles waren de Amstelveners sterker dan de Hoensbroekers. Lester Oey gaf in zijn zoveelste partij tegen Robert Kwee opnieuw niets uit handen en won in twee games. Hans van Os toonde tegen Ben Maes zijn goede vorm van de laatste weken en won eenvoudig in straight games. Alida Chen mocht weer eens in de hoogste klasse acteren en deed dat fortuinlijk: Lieke Maes werd in twee games opzij gezet. Monique van der Wouden moest opnieuw het hoofd buigen voor haar tegenstandster, tegen de talentvolle Thamar Peters kon zij niet een nederlaag voorkomen en verloor in twee games.

Het verlies in het vrouwenenkelspel bleek het laatste van de middag te zijn voor de Amstelveense formatie, want in de beide mixen maakten de duo's Van Barneveld/Van Soerland en Oey/Chen geen fout. Eindstand: 2-6.

Met 42 punten uit acht wedstrijden blijft Van Zijderveld de nummer twee van de ranglijst. De huidige nummer vier, BC Amersfoort, zal in de eerstvolgende wedstrijd tegenstander zijn van het Amstelveense team. Het duel in sporthal De Meerkamp te Amstelveen wordt op zaterdag 4 december 2010 gespeeld. Aanvang: 18.00 uur

BC Victoria - Van Zijderveld (2-6)

  • MD Foster/Van Leeuwen - Van Os/Van Barneveld 15-21 21-15 10-21
  • VD:Knuth/Peters - Van Soerland/Van der Wouden 21-10 21-15
  • ME1 Kwee - Oey 16-21 13-21
  • VE1 Peters - Van der Wouden 21-12 21-13
  • ME2 Maes - Van Os 16-21 9-21
  • VE2 Maes - A. Chen 12-21 15-21
  • GD1 Foster/Van Wijk - Van Barneveld/Van Soerland 21-18 13-21 13-21
  • GD2 Maes/Knuth - Oey/A. Chen 22-24 19-21

geplaatst door

verkregen via Van Zijderveld

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Diervriendelijk sporten

8 jaar geleden

volgend artikel

Dit weekend de return bij VELO

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws