VELO stelt niet teleur en wint met maximale score

VELO stelt niet teleur en wint met maximale score

Het team blijft de reeks overwinningen doorzetten. Zaterdagavond was het gepromoveerde TFS’57 uit Bergen op Zoom volkomen kansloos in Wateringen.

Ken je BV De Maasshuttles al?

In een redelijk goed gevulde VELO-hal zag het publiek dat het team geen steken liet vallen, het werd 8-0.

Nog nagenietend van de overwinning op Duinwijck van vorige week moest het team uit Wateringen zich opmaken voor een wedstrijd van een ander niveau. De tegenstander uit Bergen op Zoom heeft zich inmiddels al neergelegd bij degradatie naar de eerste divisie. Het verschil in niveau was ook daadwerkelijk veel te groot, nagenoeg alle partijen gingen met weinig moeite naar de Wateringers.

Coach Slaats kon geen beroep doen op vaste kracht Dennis van Daalen de Jel. Hij werd uit voorzorg aan de kant gehouden om zo fit genoeg te zijn voor de volgende wedstrijd. Door het wegvallen van van Daalen de Jel kregen de talenten Russell Muns en Jim Middelburg de kans weer van zich te laten horen.

Muns trad aan in de herendubbel met Palyama. Zij maakten geen fouten en wonnen de wedstrijd in twee sets. De dames Verheul/Severien walsten werkelijk over hun tegenstanders heen, ook deze wedstrijd was in twee sets voor VELO.

Talent Middelburg mocht aantreden als 2e herensingel. Dit deed hij niet onverdienstelijk en won, met name door zeer sterk netspel, verdiend in twee set.

Malaihollo/Palyama en Severien deden ook waar ze goed in waren, sterk aanvallend badminton spelen en de tegenstander alle hoeken van de baan laten zien. Alle drie de singles gingen kinderlijk eenvoudig naar VELO. In de gemengddubbel maakte het vaste koppel Suijkerland/Malaihollo ook geen enkele fout.

Middelburg mocht ook aantreden in de gemengddubbel samen met Verheul. De eerste set werd netjes gewonnen maar in de tweede set liep het niet zo gesmeerd zoals het zou moeten. In de derde set werd dit weer rechtgezet en wisten ze ook deze partij in winst om te zetten.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!