clubzoeker

Witches and Bitches

Witches and Bitches

"Met zo'n figuur kan je toch niet lopen, andere sportkleding zou ook wel helpen."

Onder deze rubriek wil ik dingen doornemen, waarvan je zegt 'boeit wel of boeit helemaal niet'.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Als ik in de kleedkamer zit en we met een stuk of zes voor de spiegel proberen te staan, dan hoor ik dingen dat ik denk: nouuuuu! En dan komt die ene speler binnen en het gesprek gaat als de gewoonste zaak van de wereld heel natuurlijk verder. Wel over iets anders, alsof ze het daar de afgelopen 15 minuten al de hele tijd over hadden gehad.

Ik heb de namen even anders gemaakt, want ik heb anders wel een probleem. Inge speelt single en dat vinden de andere meiden helemaal niks, denk ik. Want langs de kant hoor ik alleen maar: "Goed zo!" En als ze achter staat: "Met zo'n figuur kan je toch niet lopen, andere sportkleding zou ook wel helpen."

Als ze dan naar de kant kijkt, dan zeggen ze bijna tegelijk: "Kom op! Niet opgeven!" en gelijk daarna weer: "Hoop niet dat ze wint." Nou moe, je eigen team!?

Ik ben echt niet heilig, maar in de 3e klasse district hoef je niet te denken dat het de regionale kampioenschappen zijn toch? Ik hoop tenminste niet dat mijn teamgenoten ook zo over mij lullen als ik op de baan sta.

De wedstrijd is klaar en Inge heeft dus echt verloren, bijna janken. En jawel, de andere meiden gelijk allemaal: "Jammer Ing, kom op meid laat je niet kennen.”

Ik dacht meteen 'witches and bitches' en ik wil weleens weten of dat een uitzondering is. Gebeurt dit soort gedrag alleen maar bij meiden of hebben de mannen dat ook? Wordt daar langs de kant en in de kleedkamer ook gehoopt dat de ander verliest?

Alice

(Heb m'n wedstrijd ook verloren trouwens...)

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Alice

Alice

Alice vertelde hier regelmatig wat ze meemaakt als speelster. Ze is al een tijdje off the grid: haar laatste stukje dateert alweer van juni 2011.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!