badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
3FM Serious Request met Lotte en Chris bij Duinwijck - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen

3FM Serious Request met Lotte en Chris bij Duinwijck

3FM Serious Request met Lotte en Chris bij Duinwijck - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen +

De Duinwijckhal aan het Badmintonpad in Haarlem wordt aanstaande zondag 19 december vanaf 13.30 uur overgenomen door 3FM Serious Request. Om 14.00 uur start de eredivisiewedstrijd tussen de topteams van Almere en Duinwijck.

Tijdens deze wedstrijd vinden er een loterij en een veiling plaats van badmintonartikelen. Na de wedstrijd geeft Lotte Jonathans, de nummer 11 van de wereld in het vrouwendubbelspel, samen met Duinwijck-speler Chris Bruil een badmintonclinic, waarbij vooral kinderen in actie komen.

De clinic bestaat uit een badmintonspecifieke warming-up met oefeningen die dagelijks door de topspelers worden gedaan en vertaald worden naar verenigingsniveau. En er worden verschillende wedstrijdvormen gespeeld met en tegen Lotte en Chris, die in 2004 samen meededen aan de Olympische Spelen in Athene. Verder stellen Yonex, Carlton, RSL en BeesSport materiaal beschikbaar. De opbrengst gaat natuurlijk volledig naar 3FM Serious Request met als doel kinderen met aids aan een betere toekomst te helpen.

Sinds 2004 bestaat de actie 'Serious Request' van 3FM. Het is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis, die een enorme dynamiek met zich meebrengt. Er wordt geld ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Drie dj's zitten zes dagen opgesloten in het Glazen Huis. Dit jaar zijn dat Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg. De dj's zijn de aanjagers van de geldinzameling voor de aidsproblematiek in Afrika. Het is de zevende editie van Serious Request. De eerste editie (2004) voor vluchtelingen in Darfur bracht 915.955 euro op; de editie van vorig jaar (bestrijding van malaria) bracht 7,1 miljoen euro op.

Iedereen is aanstaande zondag vanaf 13.30 uur van harte welkom in de Duinwijckhal. Er wordt een vrijwillig entreebedrag gevraagd, dat volledig ten goede komt aan de actie.

geplaatst door

verkregen via Duinwijck

vorig artikel

Decembereditie BadmintonInfo staat voor de deur

8 jaar geleden

volgend artikel

Roosterse dit weekend naar Wijchen

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 31 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws