badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

BC Amersfoort in Den Haag met de punten weg

De aanwezigheid van kopvrouw en nummer 12 van de wereld Yao Jie gaf het team van Fred van Wankum het vertrouwen, met Yao Jie aan hun zijde werd er de maximale winst in den Haag op DKC behaald.

Bijna ging er nog iets fout Eli Mambwe nam een te late trein en het was discutabel of hij aanwezig kon zijn in de line up om 14:00 uur. In de auto op weg naar Den Haag nam de technische leiding de beslissing om onmiddellijk Vincent de Vries uit team 2 naar Den Haag te laten komen.

Karin Börger - teamcaptain van team 2 en lid van de TC van BC Amersfoort - pakte het verlies (team 2 speelde een thuiswedstrijd tegen BCH)van de beste man uit team 2 snel op door onmiddellijk Dennis van Bekkum en Rene Lelieveld aan team 2 toe te voegen. Door ook nog de afwezigheid van Lionel Warnotte en Kirsten van der Valk kon team 2 het net niet bolwerken in de 1e divisie tegen BCH uit Den Bosch.

Vincent de Vries - opgeleid in de Badminton Academie Amersfoort nu deel uitmakend van de Nationale jeugdselectie en verblijvend in het CTO op Papendal - was bestand tegen de druk en sleepte in het enkelspel er een knappe overwinning in drie games uit tegen Ruben Wijers.

Door de nederlaag van 8-0 tegen medeconcurrent Van Zijderveld voor de play-off was het zaak voor de Amersfoorters om er de maximale score uit te halen.

De start was veelbelovend met simpel winst in het vrouwen- en mannendubbel, Edwin Ekiring speelde een van zijn goede wedstrijden en won simpel van de gevaarlijke Bravenboer. Vincent de Vries voegde hier het 4e punt aan toe. De vrouwen Zi Ying Sheng en Gayle Mahulette deden niet onder voor hun mannelijke teamgenoten en wonnen hun enkelspelen, zij het dat Gayle tegen Kimberly Gardien alle zijlen moest bijzetten om de partij tot twee games beperkt te houden.

In de afsluitende mixen kwam de 0-8 overwinning niet meer in gevaar. Yao Jie speelde haar enige wedstrijd deze middag met Joéli Residay, een degelijke overwinning op Bravenboer/Lam was hun deel.

Gayle Mahulette blikt terug op de wedstrijd

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

vorig artikel

Als zelfs L1 al komt filmen...

8 jaar geleden

volgend artikel

Menstruatie

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 40 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws