clubzoeker

BC Amersfoort in Den Haag met de punten weg

BC Amersfoort in Den Haag met de punten weg

De aanwezigheid van kopvrouw en nummer 12 van de wereld Yao Jie gaf het team van Fred van Wankum het vertrouwen, met Yao Jie aan hun zijde werd er de maximale winst in den Haag op DKC behaald.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Bijna ging er nog iets fout Eli Mambwe nam een te late trein en het was discutabel of hij aanwezig kon zijn in de line up om 14:00 uur. In de auto op weg naar Den Haag nam de technische leiding de beslissing om onmiddellijk Vincent de Vries uit team 2 naar Den Haag te laten komen.

Karin Börger - teamcaptain van team 2 en lid van de TC van BC Amersfoort - pakte het verlies (team 2 speelde een thuiswedstrijd tegen BCH)van de beste man uit team 2 snel op door onmiddellijk Dennis van Bekkum en Rene Lelieveld aan team 2 toe te voegen. Door ook nog de afwezigheid van Lionel Warnotte en Kirsten van der Valk kon team 2 het net niet bolwerken in de 1e divisie tegen BCH uit Den Bosch.

Vincent de Vries - opgeleid in de Badminton Academie Amersfoort nu deel uitmakend van de Nationale jeugdselectie en verblijvend in het CTO op Papendal - was bestand tegen de druk en sleepte in het enkelspel er een knappe overwinning in drie games uit tegen Ruben Wijers.

Door de nederlaag van 8-0 tegen medeconcurrent Van Zijderveld voor de play-off was het zaak voor de Amersfoorters om er de maximale score uit te halen.

De start was veelbelovend met simpel winst in het vrouwen- en mannendubbel, Edwin Ekiring speelde een van zijn goede wedstrijden en won simpel van de gevaarlijke Bravenboer. Vincent de Vries voegde hier het 4e punt aan toe. De vrouwen Zi Ying Sheng en Gayle Mahulette deden niet onder voor hun mannelijke teamgenoten en wonnen hun enkelspelen, zij het dat Gayle tegen Kimberly Gardien alle zijlen moest bijzetten om de partij tot twee games beperkt te houden.

In de afsluitende mixen kwam de 0-8 overwinning niet meer in gevaar. Yao Jie speelde haar enige wedstrijd deze middag met Joéli Residay, een degelijke overwinning op Bravenboer/Lam was hun deel.

Gayle Mahulette blikt terug op de wedstrijd

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!