SportSport

Gaat Nederland zichzelf weer belachelijk maken op het EK in Amsterdam?

Gaat Nederland zichzelf weer belachelijk maken op het EK in Amsterdam?

Papendubbel ligt onder vuur, misschien is een bezoekje aan een Japanse tuin goed voor de ontspanning?

Ik ben bang dat de kakkerlak uit het land van de reizende ballon er weer voor zal zorgen dat Nederland in eigen land een flater gaat slaan door weer met een B-team op de proppen te komen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Onder het motto "meedoen is belangrijker dan het winnen" worden de talenten van morgen voorgesteld als de vervangers van de huidige echte talenten. Elke keer als de luizen onder het vloerkleed uit durven te komen, stort de kakkerlak zich er op om de kleine luizen bang te maken en te kleineren.

Mark, hoe gaat de pers reageren als de bond nog een keer zo'n stommiteit begaat? Het worden er wel erg veel zoals het er nu naar uit ziet.

De beste trainers worden geen bondscoach en we blijven dus zitten met tweedekeus trainers op de hoogste posities. De beste spelers mogen niet meedoen, omdat ze geen rijst wijn drinken uit de vergiftigde beker. Groningen krijgt het toernooi niet, want er is geen Japans restaurant met vijf goede badmintonbanen.

Wat meer gaat Badminton Nederland nog doen om zichzelf belachelijk te maken? Ik kan nog wel een paar dingen verzinnen, maar dan word ik weer als de man met de grote bek afgeschilderd. Wat maakt het eigenlijk uit? Ik heb toch niets te verliezen, want met papieren die al lang uit de tijd zijn volgens de extreem hoge eisen van van de Nederlandse trainersopleiding tel ik toch niet mee.

Ik stel voor dat we het U13 nationale team naar de EK sturen, dan begrijpen andere landen de grap ook. Het is voor de kinderen een leuke ervaring en de coaches kunnen niet zoveel verkeerd doen zolang ze maar hun apenpak aan hebben.

Dit stukje is leuk bedoeld, al ben ik me er van bewust dat het niet voor iedereen zo zal overkomen. Het kan mij niet zoveel meer schelen wat er bij de bond van me wordt gedacht, want het maakt niet uit of de dingen die ik schrijf positief, opbouwend, begripvol of ongenuanceerd zijn. De bond zegt niets en voldoet daarmee perfect aan haar doelstelling om een nietszeggende organisatie te zijn.

Ron Daniëls

P.S. Let op mijn woorden: het B-team gaat het worden en de beste spelers zullen weer niet mee mógen doen. Ik begrijp dat deze profsporters niet zoiets als dit kunnen schrijven en daarom doe ik het maar.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!