badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
Deze afbeelding hoort bij 'Jorrit over Kim: Afscheid nemen bestaat niet' en is gemaakt door CdR
© CdR+ Martijn geeft weer training: turning back the hands of time.

Jorrit over Kim: Afscheid nemen bestaat niet

Deze afbeelding hoort bij 'Jorrit over Kim: Afscheid nemen bestaat niet' en is gemaakt door CdR
© CdR+ Martijn geeft weer training: turning back the hands of time.

Deze hele week staat eigenlijk in het teken van maar één ding: de laatste dagen van Mr Kim als bondscoach van de Nederlandse selectie. Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam hij naar Nederland om het badminton in ons land naar een hoger niveau te tillen. Als ik naar mijzelf kijk dan weet ik wel zeker dat ik een heleboel geleerd heb van deze Koreaanse trainer.

Toen hij bij ons begon was het niet altijd even makkelijk om zijn manier van trainen te begrijpen. De oefeningen waren vaak heel anders dan wij gewend waren en ook zijn uitleg liet soms wat te wensen over. Het was een lastige periode, maar al redelijk snel kwam er een omschakeling.

Omdat ik als herendubbelspeler elke dag met hem werkte raakte ik er op een gegeven moment vertrouwd mee. Alle oefeningen hebben altijd dezelfde uitgangspositie: zie je tegenstander staan en sla de shuttle daar waar hij niet staat of zoals hij dat altijd zo mooi kon zeggen: "See player first, hit in empty corner."

Hij heeft vooral veel vernieuwing gebracht en dat was erg hard nodig. Ik hoop dat wij met de drie herendubbel koppels deze manier van trainen kunnen blijven doorzetten. Juist nu is het belangrijk om de lijn door te trekken totdat er een waardige opvolger voor Mr Kim gevonden is. Vanavond nemen we met een diner in Arnhem echt afscheid. We gaan met de hele selectie wokken en natuurlijk hebben we een leuk aandenken voor hem gekocht.

Marco Borsato maakte al eens een liedje met de titel 'Afscheid nemen bestaat niet'. Ik wil mij graag vasthouden aan die gedachte, maar het zal aankomende week wel erg wennen zijn. Het overgrote deel van de selectie is naar Rome voor de Italian International, maar ik blijf op Papendal om verder te trainen onder leiding van de technisch directeur, die vanaf volgende week de lege plek zal opvullen.

door

via Jorrit de Ruiter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Tien Nederlanders het veld op in Rome

7 jaar geleden

volgend artikel

Hans van Os neemt eerste horde in Ierland

7 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws