badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Palyama vindt Waterloo tegen Gade

Winnen van Peter Gade is maar voor weinigen weggelegd. Dicky Palyama verraste vorig jaar al vriend en vijand - en vooral het Deense thuispubliek - met zijn overwinning op Gade. Deze keer kwam hij niet tot dat magische spel: de blonde Deen won met 21-17 en 21-8.

 

Ookal won Gade de voorgaande keer van Dicky, dat was niet op Deense grond. En juist daar had Gade de laatste keer een misrekening gemaakt. Toen had Dicky nog zonder enige druk kunnen spelen tegen de nummer 3 van de wereld. Nu lag er druk op de schouders van beide spelers.

Palyama ging op voorsprong de pauze van de eerste game in. Tot dan toe liet hij steeds enkele punten ruimte tussen zichzelf en Gade. Na de pauze passeert Gade hem en wordt de tweede helft in gespiegelde versie van de eerste afgespeeld.

De scoregrafiek van de tweede game vertelt het verhaal van 13 punten. Op een 4-2 voorsprong kreeg Gade een spreekwoordelijke vrijbrief om maarliefst 8 punten op rij te scoren. Zoals commentator Gillian Clark vorig jaar al opmerkte over Gade: hij houdt er van om aanvallend zijn punten te pakken, en zo geschiedde.

Voor Palyama waren er nog 6 punten over, maar met 8 punten win je helaas geen partij. Toch moet men niet vergeten dat onze landgenoot eerder vandaag nog ruim een uur op de baan stond voor een driesetter tegen Daren Liew. Als je volgende wedstrijd tegen Gade is, dan heb je een uitdaging.

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Eerste winst Kopenhagen binnen voor Palyama

8 jaar geleden

volgend artikel

Tussenstand CIYT in Limburg

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws