badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Topsport en straffen - sxc.hu
© sxc.hu

Topsport en straffen

Topsport en straffen - sxc.hu
© sxc.hu +

Gisteren is bekend geworden dat José Mourinho, de trainer van Real Madrid voor twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, geschorst is. Dit naar aanleiding van de dubieuze gele kaarten van twee van zijn spelers in de laatste paar minuten van de CL wedstrijd tegen Ajax.

Op tv beelden was te zien dat Mourinho één van de spelers bij zich riep en met zijn hand voor zijn mond iets tegen hem zei. Waarschijnlijk drong hij aan op het "veroveren" van een tweede gele kaart zodat ze, met nog één groepswedstrijd te spelen, zonder schorsing aan de knock-out fase zouden kunnen beginnen. Ik vond het eerlijk gezegd wel een hele slimme actie en ik vraag mij af of er ergens staat dat het niet mag. Daarbij kwam dat de wedstrijd tegen Ajax ruim gewonnen was, dat Real al lang geplaatst was voor de volgende ronde en dat de laatste groepswedstrijd er voor hen toch niks meer toe doet.

De UEFA heeft nu toch besloten dat Mourinho de volgende CL wedstrijd op de tribune moet bekijken en heeft daarnaast ook nog al wat forse boetes uitgedeeld. Zo moet Mourinho naast zijn schorsing ook nog eens €40.000 neertellen en de andere spelers hebben ook aardig hoog oplopende boetes gekregen. Bij mij rijst de vraag of deze straffen wel gerechtvaardigd zijn. Is hier echt recht gedaan of hebben een aantal hoge heren van de UEFA op een ongepaste wijze gebruik gemaakt van hun macht?

Sport en straffen, het blijft altijd een vervelende combinatie en op de een of andere manier heb ik vaak het gevoel dat dit meer in Europa voorkomt dan bijvoorbeeld in Azië. Volgende week hebben we een afscheidsetentje met onze Koreaanse coach Mr Kim en ik zal, onder het genot van een biertje, dat onderwerp eens aansnijden. Of nee, toch maar niet want anders loop ik het risico om ook geschorst te worden!

geplaatst door

verkregen via Jorrit de Ruiter

vorig artikel

Badmintonplanet wordt agent voor Babolat

8 jaar geleden

volgend artikel

Yao Jie verslaat de Thaise Salakjit Ponsana

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 35 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws