Witches and Bitches II: Skivakantie

Witches and Bitches II: Skivakantie

Hoe werkt dit dan eigenlijk met dames die enkelen én elkaars dubbelpartners zijn?

Net als een groot deel van de Nederlanders ben ik gek op vakantie in Frankrijk in de zomer en probeer ik daarnaast zo vaak mogelijk op skivakantie te gaan.

clubzoeker

Maak kennis met Mandy Duijndam!

Als dit stukje op de site staat, sta ik op de latten en ben ik twee weken weg. Dus jullie zullen het zonder mij moeten stellen tussen nu en begin 2011.

Terwijl ik me aan het voorbereiden was en veel meer inpakte als dat ik mogelijkerwijs kan aantrekken in twee weken, moest ik denken aan een meid die ik vorig jaar had ontmoet tijden het aprèsskiën. Ingeborg (ofzoiets) uit Zweden. Ze is een van de (sub)top tafeltennisspeelsters uit het land van Abba. We trokken bijna twee weken met elkaar op en dus ook eindeloos kleppen.

Ze was een aantal keer weg geweest met een selectie, vraag me niet welke. Ze vertelde me dat er een slaapkamerpolitiek was binnen de bond voor de meiden. Single spelers sliepen nooit bij elkaar op de kamer gewoon om problemen te voorkomen.

Er is een eeuwig durende strijd tussen topmeiden en die strijd stopt niet als ze de hal uit zijn. Het gaat door waar ze elkaar ook maar tegenkomen. Natuurlijk niet helemaal openlijk, want ze verbergen de strijd achter een glimlach of een smoes.

Blijkbaar is het dus een aantal keer zo uit de hand gelopen, dat ze nu dus alleen maar meiden samen zetten die geen concurrenten van elkaar zijn. Op mijn vraag of het met de mannen ook zo ging, was het antwoord: nee, de mannen zien elkaar veel meer als hulpjes om elkaars spel beter te maken. En dubbels dan? Dat is ook geen probleem, die kunnen best bij elkaar op de kamer, vaak graag zelfs.

Ingeborg vertelde me dat er zelfs onderzoek was gedaan naar de effecten van de manier van reizen en verblijven op belangrijke toernooien. Onderzoak naar wat voor eten ze krijgen op de plaats van bestemming en of ze dingen mee moeten nemen.

De Scandinavische landen hebben net zo iets als wij stomme Nederlanders: wij nemen zelfs aardappels mee naar Frankrijk. Het idee is dat het eten thuis altijd beter is dan wat je in het buitenland kan krijgen.

Maar goed, uit dit onderzoek bleek dus dat je meiden die enkel spelen niet bij elkaar op een kamer moet zetten. Dat gaat ten koste van resultaten. Ik was blij dat zij geen enkelspeler was en dat ik geen tafeltennis speel :-) Fijne kerst en een goed begin van het nieuwe jaar.

Alice

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Alice

Alice

Alice vertelde hier regelmatig wat ze meemaakt als speelster. Ze is al een tijdje off the grid: haar laatste stukje dateert alweer van juni 2011.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!