badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Degradatie The Flying Shuttle '57 steeds dichterbij

Monique Broeke kon er uiteindelijk niet meer omheen. The Flying Shuttle '57 kan degradatie uit de eredivisie badminton bijna niet meer ontlopen na de nederlaag in Den Haag tegen BC DKC. Het werd 5-3.

 

Door het verlies staat de Bergse hekkensluiter nu elf punten achter op BC DKC, de nummer voorlaatst in de competitie.

Monique Broeke speelde zaterdag voor het eerst sinds maanden weer twee wedstrijden. De topspeelster is weliswaar hersteld van haar blessure, maar een longontsteking en een gekneusde rib wierpen haar de afgelopen weken toch weer terug. Ze verscheen dan ook bepaald niet fit aan de wedstrijden.

Met Sharon Bindels won ze niettemin het vrouwendubbel. De single was andere koek. Na een gewonnen eerste set moest ze halverwege de tweede opgeven. "Het was eigenlijk niet verantwoord om te spelen", gaf ze na naderhand toe.

Roel Janssen zorgde ook voor een winstpartij. Eentje om in te lijsten. In zijn single sloeg hij Ruben Wijers beheerst van zich af in twee sets: 21-11 en 21-17. Voor de andere singlespelers was geen overwinning weggelegd.

Simon van Opstal rook aan de winst in de eerste set (23-21) tegen Bouke van Bergen Bravenboer, maar werd in de tweede van het kastje naar de muur gestuurd (21-9). Zijn levenspartner Sarah Lammers kwam haar vormdip van de voorbije weken niet te boven tegen Kimberly Gardien en bleef met 21-15 en 21-7 als kansloze figurant achter.

In de mix snoepte The Flying Shuttle '57 de thuisploeg nog een puntje af. Onno Quik en Lammers versloegen Robbert de Keijzer en Veerle Wijers in drie sets. De mix van Janssen en Bindels was van een acceptabel niveau, maar Van Bergen Bravenboer en Tak Ling Lam waren te sterk voor de Bergenaren.

Door de inmiddels fors opgelopen achterstand op BC DKC, weet The Flying Shuttle '57 dat degradatie naar de eerste divisie een kwestie van tijd is. Op dat niveau zal het Bergse team overigens weer wel een hoofdrol kunnen claimen. Broeke gaf dat op haar wijze weer: "Te goed voor de eerste divisie, te zwak voor de eredivisie."

geplaatst door

verkregen via Ronnie Vermonden BN/DeStem TFS'57

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

VELO wordt wakker geschud in Hoensbroek

8 jaar geleden

volgend artikel

Verlies voor BC Amersfoort in Haarlem

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws