badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Rachel van Cutsen stopt als international

Badmintoninternational Rachel van Cutsen heeft besloten haar internationale carriere per direct te beëindigen. De 26-jarige speelster, die in 2009 winnares werd van de Badminton Europe Finals, werd op 9 april 2010 getroffen door een zware knieblessure.

Rachel van Cutsen stopt als international - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen
Rachel van Cutsen stopt als international - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen +

 

Nadat de revalidatie goed was verlopen, bleek in november 2010 dat er toch weer problemen waren met de linkerknie. Onderzoek wees uit dat de knie (meniscus en kraakbeen) niet meer 100% procent is. Dat zou voor Van Cutsen in de toekomst weer grote problemen kunnen opleveren.

Onlangs heeft ze de technisch directeur van Badminton Nederland, Martijn van Dooremalen, geïnformeerd en vanmiddag heeft ze het op Papendal verteld tegen de leden van de nationale selectie.

Rachel van Cutsen was aan een geweldige opmars bezig toen ze in april 2010 tijdens de Yonex Dutch International in Wateringen door het noodlot werd getroffen. Op de wereldranglijst was ze enorm aan het stijgen. Met haar 34ste plaats was ze een belangrijke kandidate voor deelname aan de Olymische Spelen in Londen.

Haar belangrijkste prestaties:

  • 2006: met Oranje vice-wereldkampioene achter China
  • 2008: tijdens de wereldkampioenschappen landen winst in de kwartfinale tegen wereldtopper Jiang Yanjiao, waardoor Oranje tegen China bijna voor een sensatie zorgde (2-3)
  • 2009 Badminton Europe Finals in Assen: eindzege (finalewinst tegen top 10-speelster Juliane Schenk uit Duitsland)

geplaatst door

verkregen via Badminton Nederland

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Verlies voor BC Amersfoort in Haarlem

8 jaar geleden

volgend artikel

Nieuwe website voor CHEMPS badmintonkampen

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 8 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws