clubzoeker

Roosteren snoept 2 punten weg bij BC Amersfoort

Roosteren snoept 2 punten weg bij BC Amersfoort

In de wedstrijd tegen Roosteren moest BC Amersfoort zo weinig mogelijk punten verliezen. In de uitwedstrijd werd het 7-1 voor de Amersfoorders. Coach Fred van Wankum ging bij de teambespreking uit van maximale winst.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De start was flitsend. In no time waren de mannen en de vrouwendubbel binnen. Bij de enkelspelen kweten Edwin Ekiring en Zi Ying Sheng zich goed van hun taak en met twee simpele overwinningen stond het al snel 4-0.

Gayle Mahulette speelde een mooie maar moeilijke partij tegen de zich furieus verwerende Roxanne Molenmaker. De eerste game was ruim voor Gayle maar in de tweede was de BC Amersfoort speelster een beetje de weg kwijt. Roxanne profiteerde hier optimaal van met een 14-21 winst. De beslissende derde game was een spannende, maar uiteindelijk bleek Gayle Mahulette net iets beter.

Met 5-0 voorsprong kwam de doelstelling van coach Van Wankum in zicht, maar helaas gooide de Belg Lionel Warnotte roet in het eten door in twee games van de sterk spelende Leon Nottelman te verliezen.

De afsluitende mixen werden gedeeld, een makkelijke overwinning voor de weer goed spelende Eefje Muskens met Jelle Maas en een nederlaag van Gayle Mahulette en Joéli Residay. Al met al een mooie wedstrijd en een goede overwinning. Door de nederlaag van 6-2 van Van Zijderveld tegen Almere staat BC Amersfoort 15 punten voor op de Amstelveense ploeg en komt de play-off in zicht.

BC Amersfoort - Roosteren (6-2)

  • Joéli Residay/Jelle Maas - Ceriel Custers/Dennis Dubbelman 21-6 21-8
  • Eefje Muskens/Zi Ying Sheng - Wendy Hoeve/Rachelle Haan 21-15 21-8
  • Edwin Ekiring - Jente Paesen 21-15 21-16
  • Zi Ying Sheng - Wendy hoeve 21-13 21-10
  • Lionel Warnotte - Leon Nottelman 12-21 12-21
  • Gayle Mahulette - Roxanne Molenmaker 21-12 14-21 21-16
  • Eefje Muskens/Jelle Maas - Dennis Dubbelman/Rachelle Haan 21-3 21-16
  • Gayle Mahulette/Joéli Residay - Roxanne Molenmaker/Leon Nottelman 17-21 14-21

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!