TFS'57 incasseert tegen BV Almere

TFS'57 incasseert tegen BV Almere

Eredivisieclub The Flying Shuttle '57 in Bergen op Zoom ontving zaterdagavond een busje vol spelers uit Almere. De organisatie van dat vervoer was in lijn met hun badmintonspel: doelmatig en efficiënt.

› alles over het Badminton Festival!

Het was overigens pas het eerste treffen tussen de twee teams, een vreemde bijwerking van het speelschema. Gelukkig lijkt Apotheker De LCW voor komend seizoen bezig te zijn met een meer weldadig receptuur.

In de herendubbel leek het af en toe alsof international Dave Khodabux met een clownesque ontspanning door de partij liep. Uiteraard moest er ook nog gebadmintond worden en Khodabux en Van Moorst bleven beide games met 17-21 voor op Van Opstal en Quik, het vaste herendubbel van TFS'57.

Het thuisspelende team mocht voor de damesdubbel opnieuw rekenen op de inzet van Tak Chin Lam en samen met Sharon Bindels speelde ze aantrekkelijk badminton. De eerste game ging met 15-21 naar Almere. Het verschil in baanuurtjes met Yvonne Sie en papendubbelaar Josephine Wentholt was in de finesses bepalend voor de 14-21 in de slotgame.

Simon van Opstal trad als eerste heer aan tegenover Saber Afif, die ook op de aanmoediging van zijn vader mocht rekenen in Bergen op Zoom. De openingsgame was voor Van Opstal vooral een patroon van volgen en kwam tot 17-21. "Hij weet het veld zó groot te maken", gaf Van Opstal na de wedstrijd aan, die met 9-21 in de tweede game eveneens op het conto van Flevoland kwam.

Op baan 2 moest Sarah Lammers aan de slag tegen international Patty Stolzenbach, een opponente van formaat. In de eerste game werd Lammers van hoek naar hoek gedirigeerd en niets leek te volstaan. Na coaching door ondermeer Paul Poppenk herpakte Lammers zich in de tweede game en bracht het alsnog tot een nette 14-21.

Toen Josephine Wentholt haar BlackBerry veilig had opgeborgen, kon zij haar wedstrijd tegen TFS’57-speelster Tak Chin Lam beginnen. Op de tribune werd er op een pauzestand van 10-11 nog even gespeculeerd over een mogelijke stunt, maar de nationale selectie speelster zette een tandje bij om de partij met 13-21 en 7-21 te winnen.

Op dit moment moest alleen tweede heer Roel Janssen nog enkelen en hij leek te groeien in zijn partij tegen Stephan Branderhorst. Het eerste bedrijf ging met 10-21 op de balans naar Branderhorst, maar Janssen had nog energie in zijn benen. Die gretigheid had nog tot 16 punten effect, waardoor de BV Almere speler als eerste de 21 punten kon inkoppen. Een zichtbaar niveauverschil tussen de twee spelers wat evenwel mooie rally’s opleverde.

Inmiddels las het scorebord in Sporthal Tuinwijk een ietwat uitdagende 0-6 voorsprong voor het gastteam. Zou er dan toch nog een puntje van deze play-off kandidaat gestolen gaan worden? Kortgezegd: nee. Beide gemengddubbels gingen met nagegenoeg gelijke setstanden naar de tegenstander. Op center court wisten Bindels en Janssen bij tijden wel te imponeren in hun partij tegen Stolzenbach en Van Moorst: zeker in de langere rally’s werd de adem ingehouden.

Team 1 van TFS’57 moest hiermee opnieuw incasseren, deze maal een 0-8 verlies. Het is voor de Bergen op Zoomse club het eerste seizoen in de eredivisie en zoals verwacht ook een bijzonder zwaar seizoen. Of, zoals Onno Quik afgelopen week in dagblad BN/DeStem liet optekenen: "We spelen dit seizoen best aardig. Alleen het lukt ons niet maar niet om de beslissende punten te maken. Maar plezier in het spel is onze insteek en we genieten dan ook van het spelen op dit niveau."

Zondag 30 januari speelt TFS'57 een uitwedstrijd tegen BC Amersfoort.

The Flying Shuttle '57 – BV Almere (0-8)

  • MD Simon van Opstal / Onno Quik Dave Khodabux / Jeroen van Moorst 17-21 17-21
  • VD Tak Chin Lam / Sharon Bindels Yvonne Sie / Josephine Wentholt 15-21 14-21
  • 1e ME Simon van Opstal Saber Afif 17-21 9-21
  • 1e VE Sarah Lammers Patty Stolzenbach 4-21 14-21
  • 2e ME Roel Janssen Stephan Branderhorst 10-21 16-21
  • 2e VE Tak Chin Lam Josephine Wentholt 13-21 7-21
  • 1e GD Onno Quik / Sarah Lammers Dave Khodabux / Yvonne Sie 16-21 15-21
  • 2e GD Roel Janssen / Sharon Bindels Jeroen van Moorst / Patty Stolzenbach 18-21 16-21

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Het lag in de lijn der verwachting, maar de Nederlandse topbadmintonners die deze week acteren tijdens de Sudirman Cup 2019 in…

20 mei 2019

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Vandaag is de Sudirman Cup 2019 begonnen in Nanning (China) en de Nederlandse topbadmintonners zitten in de poule met Frankrijk,…

19 mei 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Bij de German International 2019 in Bonn zit het er op voor de jonge Nederlandse ploeg.

18 mei 2019

DKC wint de beker na spannende finale tegen landskampioen Duinwijck

DKC wint de beker na spannende finale tegen landskampioen Duinwijck

In Sportcentrum Mariahoeve in Den Haag heeft DKC net als vorig jaar de nationale beker gewonnen. In een spannende finale werd…

18 mei 2019

Speel ook AirBadminton bij het Outdoor Badminton Festival in Oosterhout!

Speel ook AirBadminton bij het Outdoor Badminton Festival in Oosterhout!

Gemeente Oosterhout, onder meer badmintonclub Oosterhout en Badminton Nederland organiseren op vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei…

16 mei 2019

Mark Caljouw en Gayle Mahulette topsingelaars voor Nederlandse equipe Sudirman Cup 2019 in China

Mark Caljouw en Gayle Mahulette topsingelaars voor Nederlandse equipe Sudirman Cup 2019 in China

Van zondag 19 tot met zondag 26 mei 2019 vindt in Nanning (China) de Sudirman Cup, het WK gemengde teams plaats. Nederland is…

15 mei 2019

OroDenmark zomerkamp op je bucketlist? Dit is je laatste kans!

OroDenmark zomerkamp op je bucketlist? Dit is je laatste kans!

Als OroDenmark nog steeds op je bucketlist staat, moet je opschieten. Ja, je leest het goed, want na deze zomer gaat het kamp in…

14 mei 2019

Seven great reasons to play AirBadminton!

Seven great reasons to play AirBadminton!

The new outdoor badminton game called AirBadminton is something you will want to try out for yourself as soon as you can. Here…

13 mei 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!