Tiger Woods naar de Dutch Open: luchtruim gesloten

Tiger Woods naar de Dutch Open: luchtruim gesloten

Tiger Woods, 's werelds bekendste golfspeler komt naar Nederland, maar de gevolgen zijn enorm. Het luchtruim moet dicht want hij heeft toenemend last van de overvliegende, dalende en stijgende vliegtuigen. Op zijn leeftijd wordt de concentratie daardoor afgeleid, trouwens ook een enkele golfreferee is het hier volkomen mee eens.

› alles over het Badminton Festival!

In topsport Nederland is hierover en stevige discussie ontstaan nu ook AJAX te kennen heeft gegeven een geluidsscherm tussen de tribune en het veld te willen aanleggen, met name omdat Suarez heeft geklaagd over fluitconcerten. Feyenoord heeft te kennen gegeven om vanaf heden zonder publiek te willen spelen omdat de doelman van Dijk (42 jaar) vreselijk veel last heeft van het publiek, Feyenoord wil tenslotte wel in de eredivisie blijven.

De discussie, gestart door Badminton Nederland wordt inmiddels ook gevoerd in het buitenland, zo zou Yolanthe Cabau van Kasbergen niet meer welkom zijn op de tribune van Inter Milan omdat Wesley wordt afgeleid. Sinds Rafael in Engeland speelt is Silvie Van der Vaart verboden zich in de omgeving van Tottenham Hotspur te bevinden, veel supporters raken zelfs in de war.

Vooral voor de zaalsporten in Nederland zijn de consequenties desastreus, kinderen onder de drie jaar mogen niet meer naar binnen, dit wegens mogelijke huilbuien. Tijdens griep epidemieën zijn de zalen gesloten voor publiek wegens onvoorspelbare niesbuien. Tribunes worden hermetisch gesloten voor de jeugd wegens giegelaanvallen en trainers communiceren via oortjes en I-Phone. Het publiek mag alleen vanaf gesloten kantines het spelletje volgen.

Doodse stilte dus, dit alles ten faveure van de prestaties van de sporters. Ledenaantallen lopen terug, kantine inkomsten verdampen en na een aantal jaren spelen we inderdaad overal zonder publiek. Beleidsmakers zouden beter moeten weten, het gaat niet alleen over winnen of verliezen. Sport is ook vermaak voor een miljoenenpubliek die er alles voor over heeft en de sport groot maakt. Thialf is niets zonder het waanzinnig uitgedoste, gillende publiek en het bekende dwijlorkest, kleintje pils.

DKC is trots op zijn D-side, het is werkelijk hartverwarmend dat onze supporters met trommels en toeters ruim 400 kilometer rijden om team 1 aan te moedigen, geweldig! Eindelijk wat leven in de brouwerij van het badminton, geen dooie boel maar elke keer een feestje. Pluim aan BC Roosterse voor de ontvangst, zij zagen al weken uit naar de komst van DKC, ook zij hadden kennelijk zin in een feestje.

Als spelers en referees hiervan zenuwachtig worden horen ze niet thuis in de topsport, welke alleen kan bestaan en gebaat is bij een uitzinnig publiek, of... zou Sven toch de goede baan hebben genomen in een doodstil stadion zonder de aanwezigheid van Erika Terpstra, Maxima, Willen Alexander en publiek?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Topbadmintonners Jelle Maas en Robin Tabeling door bij WK Badminton in Zwitserland

Topbadmintonners Jelle Maas en Robin Tabeling door bij WK Badminton in Zwitserland

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in het Zwitserse Basel zijn Jelle Maas en Robin Tabeling er in geslaagd de tweede…

19 augustus 2019

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in Basel is het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen door naar de tweede ronde in het…

19 augustus 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Op dinsdag 20 augustus starten de TOTAL BWF Para-Badminton World Championships 2019 in Basel en zullen Joshua Donker, Megan…

18 augustus 2019

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Morgen starten in het Zwitser Basel de Total BWF Wereldkampioenschappen die tot en met zondag 25 augustus 2019 duren en waar op 5…

18 augustus 2019

Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton beschikt over een enorm potentieel. Niet veel sporten zijn van de camping tot aan het allerhoogste, de Olympische…

11 augustus 2019

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Prachtige prestaties van de Nederlandse afvaardiging naar de Wereldkampioenschappen Veteranen in Katowice, Polen. Georgy van…

11 augustus 2019

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Vandaag is de loting gepubliceerd van de TOTAL BWF World Championships 2019 in Basel, Zwitserland. Voor Nederlands Kampioen…

5 augustus 2019

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Niet alleen heeft Mark zijn contract verlengd, hij heeft ook niemand minder dan zijn vriendin Line Kjærsfeldt zo enthousiast…

2 augustus 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!