VBO Trainer
Familievlog De Nagelkerkjes

Tiger Woods naar de Dutch Open: luchtruim gesloten

Tiger Woods naar de Dutch Open: luchtruim gesloten

Tiger Woods, 's werelds bekendste golfspeler komt naar Nederland, maar de gevolgen zijn enorm. Het luchtruim moet dicht want hij heeft toenemend last van de overvliegende, dalende en stijgende vliegtuigen. Op zijn leeftijd wordt de concentratie daardoor afgeleid, trouwens ook een enkele golfreferee is het hier volkomen mee eens.

In topsport Nederland is hierover en stevige discussie ontstaan nu ook AJAX te kennen heeft gegeven een geluidsscherm tussen de tribune en het veld te willen aanleggen, met name omdat Suarez heeft geklaagd over fluitconcerten. Feyenoord heeft te kennen gegeven om vanaf heden zonder publiek te willen spelen omdat de doelman van Dijk (42 jaar) vreselijk veel last heeft van het publiek, Feyenoord wil tenslotte wel in de eredivisie blijven.

De discussie, gestart door Badminton Nederland wordt inmiddels ook gevoerd in het buitenland, zo zou Yolanthe Cabau van Kasbergen niet meer welkom zijn op de tribune van Inter Milan omdat Wesley wordt afgeleid. Sinds Rafael in Engeland speelt is Silvie Van der Vaart verboden zich in de omgeving van Tottenham Hotspur te bevinden, veel supporters raken zelfs in de war.

Vooral voor de zaalsporten in Nederland zijn de consequenties desastreus, kinderen onder de drie jaar mogen niet meer naar binnen, dit wegens mogelijke huilbuien. Tijdens griep epidemieën zijn de zalen gesloten voor publiek wegens onvoorspelbare niesbuien. Tribunes worden hermetisch gesloten voor de jeugd wegens giegelaanvallen en trainers communiceren via oortjes en I-Phone. Het publiek mag alleen vanaf gesloten kantines het spelletje volgen.

Doodse stilte dus, dit alles ten faveure van de prestaties van de sporters. Ledenaantallen lopen terug, kantine inkomsten verdampen en na een aantal jaren spelen we inderdaad overal zonder publiek. Beleidsmakers zouden beter moeten weten, het gaat niet alleen over winnen of verliezen. Sport is ook vermaak voor een miljoenenpubliek die er alles voor over heeft en de sport groot maakt. Thialf is niets zonder het waanzinnig uitgedoste, gillende publiek en het bekende dwijlorkest, kleintje pils.

DKC is trots op zijn D-side, het is werkelijk hartverwarmend dat onze supporters met trommels en toeters ruim 400 kilometer rijden om team 1 aan te moedigen, geweldig! Eindelijk wat leven in de brouwerij van het badminton, geen dooie boel maar elke keer een feestje. Pluim aan BC Roosterse voor de ontvangst, zij zagen al weken uit naar de komst van DKC, ook zij hadden kennelijk zin in een feestje.

Als spelers en referees hiervan zenuwachtig worden horen ze niet thuis in de topsport, welke alleen kan bestaan en gebaat is bij een uitzinnig publiek, of... zou Sven toch de goede baan hebben genomen in een doodstil stadion zonder de aanwezigheid van Erika Terpstra, Maxima, Willen Alexander en publiek?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Weespse Selena Piek pakt na Nederlandse ook Deense landstitel badminton

Weespse Selena Piek pakt na Nederlandse ook Deense landstitel badminton

Selena Piek is voor het eerst in haar carrière kampioen van Denemarken geworden. De Weespse versloeg met haar club…

23 april 2019

Excellente badmintonster Gayle Mahulette vecht tegen Aziatische overheersing

Excellente badmintonster Gayle Mahulette vecht tegen Aziatische overheersing

Het Centre of Excellence in Denemarken is deze week het trainingsdecor voor de Arnhemse badmintonster Gayle Mahullette. De…

22 april 2019

Badmintonspeler Leoni Boeije lokale favoriet bij Conquesto-toernooi in Zoetermeer

Badmintonspeler Leoni Boeije lokale favoriet bij Conquesto-toernooi in Zoetermeer

Conquesto organiseert op 27 en 28 april voor de eenentwintigste keer het Conquesto Master-4-6-8 toernooi. Badmintonliefhebster…

21 april 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono winnen Croatian International 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono winnen Croatian International 2019

Bij de Croatian International in Zagreb heeft het koppel Debora Jille / Alyssa Tirtosentono de titel in het vrouwendubbel…

21 april 2019

Weer finale voor jeugdige badmintonners Debora Jille en Alyssa Tirtosentono

Weer finale voor jeugdige badmintonners Debora Jille en Alyssa Tirtosentono

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono staan in de finale bij de Croatian international 2019. In de halve finales wonnen ze van…

20 april 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij Croatian International 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij Croatian International 2019

Bij de Croatian International in Zagreb zijn Chloe Mayer en het koppel Debora Jille/ Alyssa Tirtosentono er in geslaagd de…

20 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

In de laatste ranglijst master circuit zijn de toernooien van Drachten-Gorredijk, AMOR, Amersfoort en Almere verwerkt. Bij de…

18 april 2019

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

De Badminton Festivals bieden een uitstekend platform om kennis te maken met outdoor badminton, een nieuwe stoere sport waaraan…

17 april 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!