badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Tiger Woods naar de Dutch Open: luchtruim gesloten

Tiger Woods, 's werelds bekendste golfspeler komt naar Nederland, maar de gevolgen zijn enorm. Het luchtruim moet dicht want hij heeft toenemend last van de overvliegende, dalende en stijgende vliegtuigen. Op zijn leeftijd wordt de concentratie daardoor afgeleid, trouwens ook een enkele golfreferee is het hier volkomen mee eens.

Tiger Woods naar de Dutch Open: luchtruim gesloten - badmintonline.nl
© badmintonline.nl
Tiger Woods naar de Dutch Open: luchtruim gesloten - badmintonline.nl
© badmintonline.nl +

 

In topsport Nederland is hierover en stevige discussie ontstaan nu ook AJAX te kennen heeft gegeven een geluidsscherm tussen de tribune en het veld te willen aanleggen, met name omdat Suarez heeft geklaagd over fluitconcerten. Feyenoord heeft te kennen gegeven om vanaf heden zonder publiek te willen spelen omdat de doelman van Dijk (42 jaar) vreselijk veel last heeft van het publiek, Feyenoord wil tenslotte wel in de eredivisie blijven.

De discussie, gestart door Badminton Nederland wordt inmiddels ook gevoerd in het buitenland, zo zou Yolanthe Cabau van Kasbergen niet meer welkom zijn op de tribune van Inter Milan omdat Wesley wordt afgeleid. Sinds Rafael in Engeland speelt is Silvie Van der Vaart verboden zich in de omgeving van Tottenham Hotspur te bevinden, veel supporters raken zelfs in de war.

Vooral voor de zaalsporten in Nederland zijn de consequenties desastreus, kinderen onder de drie jaar mogen niet meer naar binnen, dit wegens mogelijke huilbuien. Tijdens griep epidemieën zijn de zalen gesloten voor publiek wegens onvoorspelbare niesbuien. Tribunes worden hermetisch gesloten voor de jeugd wegens giegelaanvallen en trainers communiceren via oortjes en I-Phone. Het publiek mag alleen vanaf gesloten kantines het spelletje volgen.

Doodse stilte dus, dit alles ten faveure van de prestaties van de sporters. Ledenaantallen lopen terug, kantine inkomsten verdampen en na een aantal jaren spelen we inderdaad overal zonder publiek. Beleidsmakers zouden beter moeten weten, het gaat niet alleen over winnen of verliezen. Sport is ook vermaak voor een miljoenenpubliek die er alles voor over heeft en de sport groot maakt. Thialf is niets zonder het waanzinnig uitgedoste, gillende publiek en het bekende dwijlorkest, kleintje pils.

DKC is trots op zijn D-side, het is werkelijk hartverwarmend dat onze supporters met trommels en toeters ruim 400 kilometer rijden om team 1 aan te moedigen, geweldig! Eindelijk wat leven in de brouwerij van het badminton, geen dooie boel maar elke keer een feestje. Pluim aan BC Roosterse voor de ontvangst, zij zagen al weken uit naar de komst van DKC, ook zij hadden kennelijk zin in een feestje.

Als spelers en referees hiervan zenuwachtig worden horen ze niet thuis in de topsport, welke alleen kan bestaan en gebaat is bij een uitzinnig publiek, of... zou Sven toch de goede baan hebben genomen in een doodstil stadion zonder de aanwezigheid van Erika Terpstra, Maxima, Willen Alexander en publiek?

geplaatst door

verkregen via BC DKC Rien Caljouw

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Raar wereldje

8 jaar geleden

volgend artikel

Goede start voor Dicky Palyama in de Proton Malaysia Open Super Series

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 11 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws