clubzoeker

Van Zijderveld buigt hoofd voor Amersfoort

Van Zijderveld buigt hoofd voor Amersfoort

Elisa Piek weet dat ze deze partij niet gaat winnen.

De afgelaste uitwedstrijd van het eerste team van Van Zijderveld van 18 december jl. tegen BC Amersfoort werd zondagmiddag 2 januari ingehaald. Na de recente thuisnederlaag tegen Van Zundert / VELO werd in de Juliana van Stolberghal in Amersfoort opnieuw verloren: 1-7.

Maak kennis met Kelly van Buiten!

Men wist dat deze wedstrijd een spannend duel zou worden, omdat beide teams met invallers moesten spelen. Van Zijderveld miste kopman Lester Oey (ziek) en Georgy van Soerland (blessure). Dat het spannend was, bleek uit het feit dat vier wedstrijden in drie games werden beslist. Daarbij zat de toeschouwer vaak op het puntje van zijn stoel.

Het mannendubbelspel tussen Joéli Residay/Jelle Maas en Jorrit de Ruiter/Norbert van Barneveld beloofde een spetterend duel te worden. Deze wedstrijd werd dan ook in drie games gespeeld. In de laatste game werd een ruime voorsprong van Van Zijderveld "weggegeven", waardoor uiteindelijk werd verloren.

Het vrouwendubbel tussen de Chinese vrouwen Yao Jie/Zi Ying Sheng en Linda Chen/Elisa Piek werd door de ervaren spelers van BC Amersfoort in twee games gewonnen. Met de gamestanden 21-15 en 21-13 was het Amersfoortse duo duidelijk de betere.

In het eerste mannenenkelspel speelde Virgil Soeroredjo een zeer verdienstelijke partij tegen Edwin Ekiring. Met prachtige rallies wist Soeroredjo de laatste beslissende game niet naar zich toe te trekken. Hans van Os speelde de tweede mannensingle tegen Vincent de Vries. Van Os speelde voor alle toeschouwers een aantrekkelijk spel met veel tempowisselingen op de juiste momenten. Daarbij gebruikte hij zeer verdienstelijk zijn schijnslagen, hetgeen hem uiteindelijk de welverdiende winst opleverde.

Monique van der Wouden speelde het eerste vrouwenenkelspel tegen de Chinese Zi Ying Sheng. Van der Wouden vocht voor wat zij waard was, speelde sterk, maar het lukte haar nét niet. Zij ging in drie games strijdend ten onder (1-4). In de tweede vrouwensingle speelde Linda Chen een goede partij tegen Gayle Mahulette. Deze leeftijdsgenootjes maakten er een mooie pot van, die door Chen in drie games werd verloren.

De mixen konden nog de uitslag voor Van Zijderveld iets draaglijker maken, maar het lukte de Amstelveners echter niet dichterbij te komen. Het verging Jorrit de Ruiter en Monique van der Wouden in hun partij tegen Yao Jie en Joéli Residay al niet veel beter af; zij verloren in twee games. Robin Tabeling en Elisa Piek speelden tegen Gayle Mahulette en Jelle Maas. Van beide clubs jonge spelers die alle vier wilden winnen. En met dat winnen ging het BC Amersfoort net iets beter af. De Van Zijdervelders verloren dan ook in straight games.

BC Amersfoort - BV Van Zijderveld (7-1)

  • MD: Joéli Residay/Jelle Maas - Jorrit de Ruiter/Norbert van Barneveld 12-21 22-20 21-19
  • VD: Yao Jie/Zi Ying Sheng - Elisa Piek/Linda Chen 21-15 21-13
  • ME1: Edwin Ekiring - Virgil Soeroredjo 17-21 21-16 21-17
  • ME2: Vincent de Vries - Hans van Os 13-21 14-21
  • VE1: Zi Ying Sheng - Monique van der Wouden 21-10 22-24 21-12
  • VE2: Gayle Mahulette - Linda Chen 16-21 21-15 21-17
  • GD1: Jelle Maas/Gayle Mahulette - Robin Tabeling/Elisa Piek 21-13 21-18
  • GD2: Joéli Residay/Yao Jie - Jorrit de Ruiter/Monique van der Wouden 21-15 21-11

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!