VELO boekt nipte overwinning bij BV Almere

VELO boekt nipte overwinning bij BV Almere

Na de 8-0 op zaterdagavond tegen het laaggeklasseerde BC DKC met nog nagalmende trommels en spreekkoren van de fanatieke BC DKC aanhang was nu de tegenstander Almere die de 3e plek op de ranglijst inneemt.

clubzoeker

Ken je WSV Dragonder Noord al?

Dicky had nog altijd last van een jetlag na zijn terugkeer uit Korea en Rikkert voelde zich zaterdagavond al wat grieperig en was twijfelachtig voor de wedstrijd tegen Almere. Uiteindelijk werd zondagochtend vroeg besloten om Jim Middelburg mee te nemen als invaller voor Rikkert, omdat het voluit spelen van 2 partijen lastig zou worden. Voorafgaand aan de wedstrijd was het uitgangspunt “niet verliezen vandaag” volgens coach Ciraar Slaats. Vooraf werden met name de damespartijen en de gemengddubbels als moeilijk ingeschat.

Dicky en Jim speelden in de herendubbel tegen Dave en Saber een puike partij. De eerste set verliep erg sterk en werd met 21-13 gewonnen. In de tweede set legde Dave meer zijn wil op en kwam Jim meer onder druk te staan. In de derde set groeide het VELO-koppel in de wedstrijd en met wat tactische aanwijzingen kwamen zij eigenlijk niet meer in de problemen.

Maartje en Ginny speelden een nagenoeg foutloze partij. Maartje wist met enkele fabuleuze slagen de tegenstanders regelmatig op het verkeerde been te zetten. Waar het netspel van Ginny in de dubbel erg goed was, liep het netspel in het enkelspel eigenlijk niet, terwijl haar scoringskansen wel aan het net lagen deze keer. In drie sets moest zij haar meerdere erkennen in Josephine. De 100% score in het enkelspel van Ginny is niet meer. Daarentegen heeft zij zich vast voorgenomen om vanaf nu weer voor de 100% te gaan.

Lisa had tegen de sterk spelende Patty weinig in te brengen en verloor in twee sets. Dicky won heel eenvoudig zijn eerste set met 21-10, maar had daarna zijn handen vol aan de sterk en agressief spelende Saber. Het netspel van Dicky mislukte te vaak, terwijl Saber met zijn snoeiharde smashes regelmatig wist door te komen. De tweede set ging verdiend naar Saber met 22-20. In de derde set behield Dicky het overwicht en won uiteindelijk met 21-17. Dennis had in zijn enkelspel in Stefan een lastige tegenstander. Dennis wilde aanvankelijk snel scoren, maar verloor daardoor veel punten. Door wat meer rond te spelen kwam Dennis beter in zijn spel en won hij de wedstrijd in twee sets al was het vandaag absoluut niet zijn beste wedstrijd.

Met een tussenstand van 4-2 in het voordeel van VELO werd gestart met de gemengddubbels. Rikkert en Lisa speelden tegen Dave en Yvonne een zwakke tot matige eerste set, die met 21-15 werd verloren. De tweede set verliep goed en ze kwamen op een 20-16 voorsprong. Helaas konden ze het laatste punt niet maken en verloren ze alsnog in 2 sets.

Maartje en Dennis speelden en hele sterke partij tegen Patty en Jeroen. Tactisch werd er goed gespeeld en ze kwamen eigenlijk nooit in de problemen, waardoor ze in 2 sets deze partij naar zich toe trokken. Coach Slaats kon zeer goed leven met de uitslag van 5-3 winst, mede gezien de fysieke gesteldheid van de heren Dicky en Rikkert, maar ook het goede optreden van Jim. Uiteraard moet er hard gewerkt blijven worden om de boel op een aantal punten toch nog wat scherper te krijgen.

Volgende week worden de Nederlandse Kampioenschappen verspeeld en is er geen competitie. In de week daarna speelt VELO haar laatste uitwedstrijd op zaterdagavond tegen TFS'57 uit Bergen op Zoom.

Van Zundert / VELO - BV Almere (5-3)

  • Dicky/Jim – Dave/Saber 21-13 16-21 21-15
  • Maartje/Ginny – Josephine/Yvonne 21-10 21-12
  • Lisa – Patty 13-21 14-21
  • Dennis – Stefan 21-19 22-20
  • Ginny – Josephine 13-21 21-12 17-21
  • Dicky – Saber 21-10 20-22 21-17
  • Lisa/Rikkert – Dave/Yvonne 15-21 20-22
  • Maartje/Dennis – Patty/Jeroen 21-16 21-14

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!