Familievlog De Nagelkerkjes
Familievlog De Nagelkerkjes

VELO wint maar raakt verder achterop

VELO wint maar raakt verder achterop

Dennis liet zien een harde werker te zijn.

Van Zundert / VELO heeft afgelopen zaterdagavond een verdiende overwinning behaald van 6-2 op het Wijchense team BC Smashing. In nagenoeg alle wedstrijden hoefden er maar 2 sets gespeeld te worden, met uitzondering van de laatste gemengddubbel.

Coach Ciraar Slaats kon niet beschikken over kopman Dicky Palyama waardoor twee jeugdtalenten, Jim Middelburg en Sergio Kepel, de kans kregen zich te laten zien op eredivisieniveau.

Met 4 verloren punten in twee wedstrijden zal er niet meer veel mis mogen gaan voor de Wateringse formatie om de eerste plaats te behalen.

Jeugdtalent Middelburg mocht samen aantreden met dubbelspecialist Suijkerland. Helaas moesten zij in twee sets hun meerdere erkennen in het Wijchense duo, wat eerlijk gezegd met veel passie en wil om te winnen op de baan stond.

De vaste damesformatie Verheul/Severien speelde een goede wedstrijd en liet hun tegenstanders geen kans. Het moet de coaches goed doen om te zien hoe sterk dit koppel kan spelen en krijgt elke wedstrijd het vertrouwen.

In de singels ging het tweede punt naar de bezoekers. Debutant en jeugdspeler Sergio Kepel kon zijn zenuwen nog niet echt onder bedwang houden tegen een sterk spelende Nick Fransman. Echter de explosiviteit en variatie aan slagen beloven een mooie toekomst voor Kepel.

Plaatsvervangende kopman Dennis van Daalen de Jel speelde één van zijn beste wedstrijden. In een wedstrijd vol snelheid en geplaatste shuttles versloeg hij Jordy Hilbink. Van Daalen de Jel is het klassieke voorbeeld van hard trainen en het maximale uit je zelf halen, hij laat zien ver te kunnen komen zonder een nationale selectieplaats. In deze wedstrijd heeft hij laten zien een waardig vervanger te zijn voor Palyama.

Bij de dames Malaihollo en Severien was er geen moment een vuiltje aan de lucht. Beide dames speelde een soevereine wedstrijd en met name Malaihollo herpakte zich na het verlies vorige week in Hoensbroek.

Beide gemengddubbels, Suijkerland/Malaihollo en van Daalen de Jel/Verheul, wonnen hun wedstrijd. Alleen bij van Daalen de Jel/Verheul werd de tweede set verloren waar ze zich de derde set goed revancheerden.

Met nog steeds het vizier op de eerste plaats zal het team weer keihard gaan trainen komende week om alle kleine haperingen eruit te halen.

"Om landkampioen te worden moeten we toch van iedereen kunnen winnen, of we nu eerste worden of tweede. Duinwijck heeft het grotendeels in eigen hand en wij moeten hun op de hielen blijven zitten. Met de ploeg zoals we die nu hebben zou het behouden van de landstitel terecht zijn, maar laten we eerst maar de laatste wedstrijden spelen en dan zien we waar we staan" aldus manager Albersen.

Van Zundert / VELO - BC Smashing (6-2)

  • HD Rikkert Suijkerland Jim Middelburg - Stephan van Houtem Remco Muyris 18-21 19-21
  • DD Maartje Verheul Ginny Severien - Rachel Geertsen Judith Campman 21-8 21-16
  • HE1 Dennis van Daalen de Jel - Jordy Hilbink 21-19 21-14
  • DE1 Lisa Malaihollo - Rachel Geertsen 21-13 21-15
  • HE2 Sergio Kepel - Nick Fransman 12-21 12-21
  • DE2 Ginny Severien - Mariëlle van der Woerdt 21-10 21-13
  • GD1 Rikkert Suijkerland Lisa Malaihollo - Stephan van Houtem Judith Campman 21-9 21-16
  • GD2 Dennis van Daalen de Jel Maartje Verheul - Remco Muyris Mariëlle van der Woerdt 21-13 20-22 21-8

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

In de laatste ranglijst master circuit zijn de toernooien van Drachten-Gorredijk, AMOR, Amersfoort en Almere verwerkt. Bij de…

18 april 2019

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

De Badminton Festivals bieden een uitstekend platform om kennis te maken met outdoor badminton, een nieuwe stoere sport waaraan…

17 april 2019

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

De Croatian International 2019 is het strijdtoneel voor een behoorlijk aantal Nederlandse jeugdbadmintonners. In Zagreb vind het…

16 april 2019

Team Van Velzen in ruste

Team Van Velzen in ruste

Wellicht is het sommige van jullie opgevallen dat we al een tijdje niks meer op onze facebook-pagina hebben geplaatst.

15 april 2019

Jille en Tirtosentono tweede bij Dutch Open 2019

Jille en Tirtosentono tweede bij Dutch Open 2019

In de finale moesten Debora Jille en Alyssa Tirtosentono met 24-22, 19-21 en 11-21 hun meerdere erkennen in de nummer twee van de…

14 april 2019

Finale voor Alyssa Tirtosentono en Debora Jille bij de Dutch International 2019

Finale voor Alyssa Tirtosentono en Debora Jille bij de Dutch International 2019

Met 21-18, 16-21 en 21-15 wonnen Debora en Alyssa van het Deense koppel Julie Finne-Ipsen / Mai Surrow.

13 april 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono stunten bij Dutch International

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono stunten bij Dutch International

Bij de Dutch International in Wateringen staan de koppels Debora Jille / Alyssa Tirtosentono en Iris Tabeling / Nadia Fankhauser…

13 april 2019

Outdoor badminton tijdens Badminton Festival 2019: alle info op badmintonline.nl

Outdoor badminton tijdens Badminton Festival 2019: alle info op badmintonline.nl

In mei dit jaar is de officiële lancering van outdoor badminton - buitenbadminton - als nieuwe variant op de traditionele…

12 april 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!